close search results icon

Κουρουπάκη: «Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για τα πειραματικά εμβόλια σε βρέφη 6 μηνών»;

Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου απέναντι στην ενδεχόμενη γενίκευση του εμβολιασμού για όλα τα παιδιά.

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ένταξη του εμβολιασμού κατά του Covid-19 στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών για παιδιά και εφήβους, με τη βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών της ΝΙΚΗΣ, Ασπασία Κουρουπάκη, να εκφράζει δημόσια την πλήρη αντίθεσή της μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Η κ. Κουρουπάκη ασκεί δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση, καταγγέλλοντας ότι η απόφαση να περιληφθεί ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού σε παιδιά άνω των 6 μηνών και εφήβους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ελήφθη εν κρυπτώ, και μάλιστα εν μέσω της Μεγάλης Εβδομάδας, όταν ο ελληνικός λαός ήταν στραμμένος στον εορτασμό του Πάσχα. Η βουλευτής υποστηρίζει πως πρόκειται για στρατηγική αποπροσανατολισμού, όμοια με εκείνη που –κατά την ίδια– εφαρμόστηκε στην πανδημία για τη μεταφορά μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στο γεγονός ότι προβλέπονται τρεις δόσεις εμβολίου για παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 4 ετών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου. Η κ. Κουρουπάκη διερωτάται ποιος μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια του εμβολιασμού σε βρέφη με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, όπως καρδιολογικά προβλήματα, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο επιδείνωσης της κατάστασής τους.

Η ίδια επικαλείται και προηγούμενες αποδοχές ευθυνών από εταιρείες παρασκευής εμβολίων, όπως η AstraZeneca, η οποία –όπως σημειώνει– παραδέχθηκε σε δικαστικά έγγραφα ότι το σκεύασμά της ενδέχεται να προκαλέσει θρομβώσεις, γεγονός που οδήγησε στην απόσυρσή του από την αγορά. Παράλληλα, υπενθυμίζει πως κατά την περίοδο της πανδημίας τα παιδιά εμφάνισαν ήπια συμπτώματα και γενικά καλή αντίδραση στη νόσηση, καθιστώντας –κατά την άποψή της– αχρείαστη την ευρεία εφαρμογή των εμβολίων σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Η τοποθέτηση της βουλευτού της ΝΙΚΗΣ κορυφώνεται με καταγγελία για «πειράματα με τυφλούς εμβολιασμούς», ενώ επικρίνει το καθεστώς ακαταδίωκτου που ίσχυσε για τα μέλη των επιστημονικών επιτροπών στη διάρκεια της πανδημίας, επισημαίνοντας ότι η ασυλία δόθηκε ακριβώς επειδή υπήρχε περιθώριο σφάλματος.

Κλείνοντας, η κ. Κουρουπάκη δηλώνει την κατηγορηματική της αντίθεση σε οποιαδήποτε απόπειρα γενίκευσης του εμβολιασμού σε όλα τα παιδιά και αφήνει αιχμές για ενδεχόμενο σχεδιασμό καθιέρωσης ετήσιου εμβολιασμού και στους ανηλίκους, όπως είχε προταθεί στο παρελθόν για τον ενήλικο πληθυσμό.

Η ανάρτηση της βουλευτού επαναφέρει στο προσκήνιο τη δημόσια συζήτηση για τα όρια της επιστημονικής πολιτικής και την προστασία της δημόσιας υγείας, ειδικά όταν αυτή σχετίζεται με ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως τα παιδιά.

Ολόκληρη η ανάρτηση της κας Κουρουπάκη:

Την περίοδο της πανδημίας ο εμβολιασμός κατά του Covid-19 δίχασε την κοινωνία σε υπέρμαχους και αρνητές, ενώ δεν έλειψαν οι συνειδησιακές συγκρούσεις όταν αυτός έγινε υποχρεωτικός καταστρατηγώντας έτσι την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου.

Η Κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη την εσωτερική αναταραχή και τον αποπροσανατολισμένο και φοβισμένο ελληνικό λαό, προχώρησε με το σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών απο τους παράνομους μετανάστες που μεταφέρθηκαν με απόλυτη μυστικότητα σε δομές στην ενδοχώρα.

Αυτή την φορά η Κυβέρνηση σχεδίασε μια παρόμοια στρατηγική ώστε να παρακάμψει τα αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας. Την Μεγάλη Εβδομάδα που ο ελληνικός λαός ετοιμαζόταν να γιορτάσει το Πάσχα, εκδόθηκε εγκύκλιος του Υπ.Υγείας που ενέταξε στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών παιδιών και εφήβων τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού για βρέφη και παιδιά ανω των 6 μηνών που βρίσκονται σε ομάδες αυξημένου κινδύνου!! Στα παιδιά μάλιστα απο 6 μηνών εως 4 χρονών συνιστώνται 3 δόσεις εμβολίων!

Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη να πει με βεβαιότητα πως ο εμβολιασμός σε ένα βρέφος μόλις 6 μηνών που παρουσιάζει πχ. καρδιολογικό προβλημα δεν θα επιδεινώσει την κατάστασή του; Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως σε δικαστικά έγγραφα η Astrazeneca παραδέχτηκε πως το σκεύασμά της θα μπορούσε να προκαλέσει θρομβώσεις και απέσυρε το εμβόλιό της από την Αγορά. Κατά κοινή ομολογία τα παιδιά την περίοδο της πανδημίας ανταποκρίθηκαν πολύ καλά στη νόσηση, ενώ ο ιός πλέον εκδηλώνεται σαν μια ήπια ίωση.

Πρέπει να σταματήσουν τα πειράματα με τους τυφλούς εμβολιασμούς. Το ακαταδίωκτο των επιτροπών και των επιστημόνων την περίοδο της πανδημίας αποδεικνύει ότι το ενδεχόμενο λάθος προστατεύεται απο την ασυλία. Αν ήταν βέβαιοι θα ζητούσαν αυτή την προστασία; Η ζωή ενός βρέφους με υποκείμενο νόσημα δεν μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο αγνοώντας τις πιθανές αγνοώντας τις πιθανές παρενέργειες απο ένα εμβόλιο που δεν έχει δοκιμαστεί επαρκώς σε αυτές τις ηλικίες.

Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου απέναντι στην ενδεχόμενη γενίκευση του εμβολιασμού για όλα τα παιδιά, όπως είχε προταθεί να γίνεται και για τους ενήλικες σε ετήσια βάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ