close search results icon

Κουτσούμπας: «Γιαλαντζί αριστερό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ - Ψήφισε 200 εμβληματικά αντιλαϊκά νομοσχέδια»

Κουτσούμπας: «Γιαλαντζί αριστερό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ - Ψήφισε 200 εμβληματικά αντιλαϊκά νομοσχέδια»

Σκληρή κριτική άσκησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN. Όπως τόνισε, «200 εμβληματικά αντιλαϊκά νομοσχέδια τα ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Αρχικά, σε σχόλιο πως οι νέοι τον θεωρούν «ωραίο τύπο», ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ είπε πως «το θέμα είναι αυτό να εκφραστεί στην κάλπη γιατί υπάρχουν και νέοι, κάτω από συγκεκριμένες δυσκολίες, που σκέφτονται την αποχή. να μην πάμε. Εμείς τούς λέμε να πάμε να ψηφίσουν, να ψηφίσουν και το ΚΚΕ εφόσον τους αρέσουν αυτά που λέμε και ασχολούμαστε με τα προβλήματά τους και είμαστε μπροστά τους αγώνες τους».

Για το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών και πώς τα εξηγεί, ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε: «Πιστεύω ότι γι' αυτό υπάρχουν ευθύνες και στα άλλα κόμματα.Υπάρχει ευθύνη στα κόμματα που κυβέρνησαν καταρχήν. Υπάρχει ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ. Για παράδειγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά λειτούργησε αυτό το διάστημα λέγοντας στον ελληνικό λαό και τη νεολαία "δεν υπάρχει εναλλακτική"».

«Ο λαός επιλέγει κάποιον που ξέρει, που μπορεί να είναι αντίπαλος, αλλά λέει καθαρές κουβέντες. Ξέρεις ότι αυτά που λέει, πάνω κάτω αυτά θα κάνει, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα υπάρχουν και υπήρχαν επιφυλάξεις», πρόσθεσε.

Όπως συμπλήρωσε, «τα τελευταία χρόνια έπαιξε και τον ρόλο της συναινετικής αντιπολίτευσης (...). Είναι αυτό που λέω, αυτοί είστε. Τους βλέπεις στη Βουλή να μιλάνε, να χτυπάνε τα χέρια, να μιλάνε σε υψηλούς τόνους και τελικά αποδεικνύεται ότι 200 νομοσχέδια, που κατά την εκτίμησή μας ήταν εμβληματικά αντιλαϊκά, τα ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ (...). Και το ίδιο θα κάνει και τώρα».

«Γιαλαντζί αριστερό κόμμα» ο ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνέχεια, τόνισε πως ο κόσμος πρέπει να αλλάξει τρόπο σκέψης, λέγοντας ότι «δεν είναι λύση επειδή απογοητεύτηκες από ένα γιαλαντζί αριστερό κόμμα, που υποκρίθηκε, να επιλέγεις ένα άλλο συντηρητικό κόμμα».

Για τα όσα του καταλόγισε την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Κουτσούμπας απάντησε ότι «εμείς έχουμε ξεκάθαρη θέση και νομίζω ότι ο ελληνικός λαός κατανοεί πλέον ότι θα γινόμασταν ίδιοι με αυτούς αν μπαίναμε σε μία τέτοια, αντιλαϊκή, αστική, μούφα προοδευτική κυβέρνηση».

Το Ταμείο Ανάκαμψης «είναι υπερμνημόνιο»

Σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης και τη θέση του ΚΚΕ που είναι κατά του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε: «Είναι υπερμνημόνιο. Μάλιστα, σε μία κρίση ειλικρίνειας το είπε ο κ. Μητσοτάκης -παρότι εμείς το λέμε αρκετά χρόνια τώρα- ότι το Ταμείο Ανάκαμψης δεν είναι ένα σακούλι με λεφτά που παίρνει η ΕΕ και σου τα χαρίζει. Είναι λεφτά που έχουν βγει πάλι από τον ελληνικό λαό (...). Δεν είναι δανεικά και αγύριστα. Είναι δάνειο, είναι υπερμνημόνιο».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα χρήματα που θα δοθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης για την Υγεία, λέγοντας ότι «μόνο 314 εκατ. από το 1,4 δισ. που θα πάνε για την Υγεία θα πάει για τη δημόσια, υποτίθεται, Υγεία. Και αυτό όχι υπέρ της πρόσληψης γιατρών, νοσηλευτών ή προσωπικού που έχουν ανάγκη τα δημόσια νοσοκομεία».

Ο στόχος των εκλογών και τα «επικίνδυνα μορφώματα»

Αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές, είπε πως στόχος του ΚΚΕ είναι «να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται» και κάλεσε τους ψηφοφόρους να πάνε στις κάλπες.

Για το εάν θα σχηματιστεί εξακομματική ή επτακομματική Βουλή, ο γ.γ. του ΚΚΕ δήλωσε πως δεν είναι σίγουρος και δήλωσε ότι κόμματα «μίας χρήσης» ή «διάττοντες αστέρες» δεν τα θυμάται κανείς.

Για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και την «Πλεύση Ελευθερίας» είπε ότι «η αγάπη προς τον ελληνικό λαό, τη νεολαία, τις γυναίκες της πατρίδας μας δεν χτίζεται ούτε με ψέματα ούτε με υποκρισία ούτε με το να παρουσιάζεσαι διαφορετικός από αυτός που είσαι στην πραγματικότητα».

Για τα μικρότερα κόμματα, όπως το κόμμα Νίκη, ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε πως «θεωρώ ότι είναι επικίνδυνα μορφώματα αυτά. Αποσπούν ψήφους, επηρεάζουν κάποιους ανθρώπους, θέλουν να εργαλειοποιήσουν τη θρησκεία, το θρησκευτικό συναίσθημα του ελληνικού λαού και προσπαθούν να παρασύρουν τον κόσμο σε αντιδραστικές θέσεις».

Για τις ευρωεκλογές και για το εάν το ΚΚΕ θα θέσει στόχο να είναι αξιωματική αντιπολίτευση, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε: «Αξιωματική αντιπολίτευση με την έννοια ποιος κάνει πραγματική τέτοια αντιπολίτευση, κάνει μόνο το ΚΚΕ (...)».

«Εμείς παλεύουμε να αναδειχθούμε η δύναμη που θα δείξει τον δρόμο έτσι ώστε ο ίδιος ο λαός, είτε ψηφίζει στις εκλογές είτε στα σωματεία, να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Δεν θέλουμε ένα ΚΚΕ όπου οι βουλευτές θα εκλέγονται κάθε τέσσερα χρόνια και κανείς δεν θα τους ελέγχει μετά», πρόσθεσε.

zougla

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ