close search results icon

Κρήτη: Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ για τον θάνατο 33χρονου από ναυτική φωτοβολίδα

Κρήτη: Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ για τον θάνατο 33χρονου από ναυτική φωτοβολίδα


Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 15/3 σε πεζόδρομο της πόλης, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, η ναυτική φωτοβολίδα εξερράγη στο σώμα του.

Σημειώνεται, ό,τι είναι η δεύτερη τραγωδία για την οικογένεια του άτυχου 33χρονου, καθώς είχαν χάσει σε νεαρή ηλικία την κόρη τους που αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας, όπως αναφέρει το neakriti.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός άνδρας διασκέδαζε μαζί με την σύντροφό του και δύο φίλους του. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν και ένας εκ των δύο παρέδωσε στις Αρχές τόσο την φωτοβολίδα που εξερράγη πάνω στον φίλο του, όσο και την υπόλοιπη παρτίδα που φέρεται να είχε προμηθευτεί.

Πέραν του σεναρίου του κακού χειρισμού οι αστυνομικοί εξετάζουν και το ενδεχόμενο η φωτοβολίδα που εξερράγη να ήταν ληγμένη. Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν μετά τον θάνατο του 33χρονου είναι από πού προμηθεύτηκε τις ναυτικές φωτοβολίδες και ποιος την κρατούσε, το θύμα ή κάποιος φίλος του.

Αστυνομικές πηγές που επικαλείται το creta24 αναφέρουν ότι η παρέα των νεαρών είχε πυροδοτήσει περίπου 20 φωτοβολίδες. Αστυνομικοί μάλιστα περισυνέλλεξαν από τον χώρο 10 πυροδοτημένες φωτοβολίδες.

Ο 33χρονος, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, είχε υποστεί πολύ σοβαρά τραύματα και παρά την μάχη που έδωσαν οι γιατροί δεν επέζησε. Πληροφορίες αναφέρουν πως το θύμα είχε και παλαιότερα ατύχημα με κροτίδα, από το οποίο μάλιστα είχε χάσει μέρος των άκρων του.

Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, σημειώνει: «Είναι τραγικό εορταστικές ημέρες να τις αμαυρώνουν τέτοια πράγματα. Είναι τραγικό για ποιον λόγο χάνονται ζωές. Αυτές οι φωτοβολίδες είναι πολύ επικίνδυνες. Είχαμε το περιστατικό με τον αστυνομικό (σ.σ. στου Ρέντη)».

Ακόμη, ο ίδιος συμπληρώνει ότι: «Κάποιες από αυτές που είχαν, ήταν ληγμένες. Δεν είναι αστείο αυτό. Χρειάζεται ειδική άδεια για να κάνεις χρήση για οποιονδήποτε λόγο, τέτοιων φωτοβολίδων. Τις πουλάνε παντού, το ζήτημα είναι πως την χρησιμοποιείς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ