close search results icon

Ξεσπούν οι συγγενείς θυμάτων στο Μάτι: Θα αναδείξουμε την αλήθεια και όλους τους ενόχους

Κραυγή αγανάκτησης και απαίτησης δικαιοσύνης από τον Σύλλογο Συγγενών, με κείμενο - καταγγελία.

Κάθε άλλο παρά ικανοποιημένοι έμειναν οι συγγενείς των θυμάτων της πυρκαγιάς που σκότωσε –τον Ιούλιο του 2018– δεκάδες ανθρώπους στο Μάτι, από την προσχηματική καταδίκη τριών επιχειρησιακών και ενός πολιτικού προσώπου, όπως προέκυψε από την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων.

Τώρα, επτά χρόνια μετά την τραγωδία και λίγα 24ωρα μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης, ο «Σύλλογος Συγγενών Θανόντων & Εγκαυματιών της 23/07/2018», με μια μακροσκελή ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, δεσμεύεται πως θα συνεχίσει τον αγώνα του και πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να αναδειχθεί η αλήθεια και να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι.

Στο κείμενο - καταγγελία οι συγγενείς θυμάτων εκφράζουν την οργή και την αγανάκτησή τους, ασκούν κριτική στις ενέργειες των δικαστικών λειτουργών και απαιτούν δικαιοσύνη, προαναγγέλλουν εξελίξεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη σε δικαστικό επίπεδο, ενώ κάνουν λόγο για πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

► Για τη Δικαιοσύνη:

«Από την πρώτη ημέρα και όχι κατόπιν «εορτής» διαμαρτυρηθήκαμε για το λειψό κατηγορητήριο και την απουσία από το κάδρο των κατηγορουμένων, πόσο μάλλον των ενόχων, δεκάδων υπευθύνων από τον κρατικό και επιχειρησιακό μηχανισμό. Αστυνομικοί, Λιμενικοί, Αυτοδιοικητικοί, Πολιτικοί, κ.λ.π.»

«Όταν στην ανακριτική διαδικασία, τα ίδια τα θύματα εγκαυματίες, επιζήσαντες και μάρτυρες με γνώση των πραγματικών περιστατικών, δεν καλούνται για να καταθέσουν με αποτέλεσμα να μην λαμβάνονται υπόψη αποδεικτικά στοιχεία και άρα να μην διεξάγονται όλες οι απαραίτητες έρευνες για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς»

«Όταν οι εισαγγελείς δεν θέλησαν να διερευνηθεί στην πραγματική του διάσταση το έγκλημα, κάτι που θα συνεπαγόταν εισφορά περισσότερων στοιχείων όπως τηλεφωνικές συνομιλίες»

► Για τους πολιτικούς:

«Όταν πολιτικά πρόσωπα κρυπτώμενα πίσω από την νομοθεσία, αδυνατούν να αναγνωρίσουν ευθύνες τους ή άλλα κομπάζουν κι επιχειρούν να εξαργυρώσουν πολιτικά το γεγονός ότι δεν προέβησαν σε ενέργειες για την διερεύνηση ευθυνών πολιτικών συναδέλφων τους παρά τις μηνυτήριες αναφορές θυμάτων που κατέληξαν στο κοινοβούλιο»

► Για τη συνέχιση του αγώνα τους:

«Από πλευράς μας θα κάνουμε, όπως τόσα χρόνια ό,τι περνάει από το χέρι μας στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη, για να αναδείξουμε την Αλήθεια και όλους τους ενόχους, ώστε ακόμα και στη Νορβηγία να γίνουν αντιληπτές οι παθογένειες του επιτελικού και επιχειρησιακού κράτους της Ελλάδας μας και να μην περιορίζεται κανείς στην κατάθεση μιας άποψης διαβάζοντας μόνο τις επικεφαλίδες, μη γνωρίζοντας την ουσία.»

πηγή: efsyn.gr

κεντρική φώτο: Eurokinissi 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ