close search results icon

Κύπελλο: η ΑΕΚ μέσω Σερρών στα ημιτελικά

Ο Aλμέιδα διατήρησε μόνο τον Φαν Βέερτ από τους βασικούς του στο τελευταίο ματς με τον Ιωνικό, αλλά και οι «ρεζέρβες» που μπήκαν υπηρέτησαν το σχέδιο του.

Με συνολικό σκορ 6-1, η ΑΕΚ σφράγισε και τυπικά την πρόκριση της στους 4 του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς επικράτησε στις Σέρρες του Πανσερραϊκού με 3-1, στο δεύτερο ματς των προημιτελικών και θα περιμένει την εξέλιξη του αγώνα Άρης-Ολυμπιακός για να μάθει τον αντίπαλο της.

Έτσι η Ένωση έγινε η πρώτη χρονικά ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου, κάτι αναμενόμενο αφού μετά το 3-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια την προηγούμενη εβδομάδα, ο επαναληπτικός στις Σέρρες είχε μετατραπεί σε διαδικαστικού χαρακτήρα αναφορικά με το ποιος θα περάσει.

Ο Πέτρος Μάνταλος σκόραρε τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του (είχε βάλει και ένα ακόμη στο πρώτο παιχνίδι) και ήταν ο πρωταγωνιστής στην επικράτηση των κιτρινόμαυρων.

Ο Aλμέιδα διατήρησε μόνο τον Φαν Βέερτ από τους βασικούς του στο τελευταίο ματς με τον Ιωνικό, αλλά και οι «ρεζέρβες» που μπήκαν υπηρέτησαν το σχέδιο του.

Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη (πρωτοπόρος στον Β' όμιλο της Super League 2 αντέδρασε στην επανάληψη κι έγινε η πρώτη που σκοράρει κατά της ΑΕΚ στο τρέχον Κύπελλο, μετά από 5 αγώνες

Η ΑΕΚ δεν άργησε να πάρει τα ηνία, με την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να αρχίσει να βγάζει γρήγορα τη μία φάση μετά την άλλη. Δύο μεγάλες στιγμές στο ξεκίνημα, με τον Κατσίκα να δείχνει αντανακλαστικά στο φαλτσαριστό σουτ του Φερνάντες (7') και στην κεφαλιά του Τσούμπερ (8').

Η «Ένωση» με βασικό εκτελεστή τον Φερνάντες προσπαθούσε να πάρει πράγματα κι από τις στατικές φάσεις με ωραίες κομπίνες (όπως του 4') αλλά κυρίως από συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Με τον τελευταίο τρόπο (συνδυαστικές ενέργειες), ήρθε και η φάση του 13' με το σουτ του Γκατσίνοβιτς αλλά και το γκολ, στο 21'.

Εξαιρετική η συνεργασία από τα αριστερά, με τον Μάνταλο να παίζει στον Γκατσίνοβιτς, εκείνος στον Τσούμπερ και τον Ελβετό μεσοεπιθετικό να δίνει στο ύψος της μικρής περιοχής στον Έλληνα άσο που εκτέλεσε με τη μία. Υπέροχο τριγωνάκι που έφερε το 0-1.

Οι «κιτρινόμαυροι» -όπως συνηθίζουν- προσπάθησαν άμεσα και για το δεύτερο γκολ, έχοντας ως κύριο εκφραστή των προσπαθειών τους τον Γκατσίνοβιτς. Ο Σέρβος άσος, όπως φάνηκε όσο αγωνίστηκε και στο ματς με τον Ιωνικό, ήταν σε πολύ καλή κατάσταση σωματικά. Ωστόσο, φαινόταν ότι ψάχνει το γκολ, θυμίζοντας λίγο και τον Τσούμπερ όταν είχε επιστρέψει από τον τραυματισμό του. Στο 29' απείλησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ στο 34' έπιασε πολύ άστοχο τελείωμα.

Οι γηπεδούχοι -που προσπαθούσαν να μην έχουν παθητικό ρόλο- απείλησαν με τη σέντρα-σουτ του Παντεκίδη στο 31'. Εν συνεχεία, ο ρυθμός άρχισε να πέφτει, με την ΑΕΚ να έχει ακόμα μία καλή στιγμή, στο 42' με την κεφαλιά του Φαν Βέερτ, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται στο 0-1.

Χωρίς αλλαγές, αλλά με πολύ θέαμα άρχισε το δεύτερο μέρος. Συγκεκριμένα με ένα γκολ για κάθε ομάδα.

Αρχικά στο 49' ο Πανσερραϊκός έφερε το ματς στα ίσα. Τρομερή ενέργεια του Κολομπίνο που κέρδισε χαμηλά, έσπασε τη μπάλα δεξιά στον Σαΐντ, ο οποίος βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Κατσαντώνη, που σκόραρε με τελείωμα στην κίνηση για το 1-1.

Ωστόσο η ΑΕΚ απάντησε αμέσως μετά (51') στο πρώτο γκολ που δέχτηκε στον θεσμό. Ο Σιντιμπέ έβγαλε μία από τις πολλές καλές του σέντρες στον αγώνα, βρίσκοντας ολομόναχο τον Μάνταλο, ο οποίος σκόραρε με δυνατή σκαστή κεφαλιά, για να γράψει το 1-2.

Οι αρκετές αλλαγές που ακολούθησαν έριξαν τον ρυθμό. Να σημειωθεί ότι ο Τσούμπερ συνέχισε να παίζει στο δίδυμο της επίθεσης (στο πλάι του Κοσίδη) και μετά την είσοδο του Αραούχο, ο οποίος πήγε αριστερά, κάτι που δείχνει και τις προθέσεις του Αλμέιδα.

Και εκεί που το ματς έδειχνε να σβήνει (με την ΑΕΚ φυσικά πάντα να έχει την πρόθεση να δημιουργήσει καταστάσεις), ήρθε το 1-3 στο 80'. Ο Κοσίδης έσπασε στον Μαχαίρα, ο οποίος επιχείρησε δυνατό σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να χτυπά στο δεξί δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, παρότι στα τελευταία λεπτά ο Κοσίδης προσπάθησε να προσθέσει το όνομά του στη λίστα των σκόρερ, με τον Κατσίκα όμως να του βάζει διαδοχικά «στοπ».

Πανσερραϊκός (Παύλος Δερμιτζάκης): Κάτσικας - Ζέρης, Λυμπεράκης, Γιανναράκης, Παντεκίδης – Στάικος (61’ Θυμιάνης), Κολομπίνο (73’ Στίνα) – Μούργος (73’ Μασκανάκης), Σοφιανός (82’ Σιόντης), Κατσαντώνης – Σαΐντ (61’ Kανίς)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς - Ραντόνια, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας – Γαλανόπουλος (67’ Φράνσον), Φερνάντες (62’ Μαχαίρας), Γκατσίνοβιτς (67’ Αραούχο), Μάνταλος - Τσούμπερ, Φαν Βέερτ (67’ Κοσίδης)

Διαιτητής: Τσιμεντερίδης Σταύρος (Κοζάνης)
Βοηθοί: Τζιουβάρας Θεόδωρος (Κοζάνης), Κόλλιας Αθανάσιος (Ηπείρου)
4ος Διαιτητής: Κατσικογιάννης Αλέξανδρος (Ηπείρου)

πηγή: tvxs.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ