close search results icon

Κύπελλο βόλεϊ - Οι «ρεζέρβες» του Ολυμπιακού που άλλαξαν τη ροή του αγώνα

Επιστρέφει σε τελικό Κυπέλλου. 

Το φαβορί επικράτησε στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου χωρίς ωστόσο να γίνει με άνεση. Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 3-0, που ήταν και το βασικό ζητούμενο, κόντρα σε έναν Μίλωνα που έδωσε ότι δυνάμεις είχε για να βάλει δύσκολα στον αντίπαλό του.

Η εικόνα του πρώτου σετ ήταν ικανή να πείσει ότι ο Ολυμπιακός θα έχει ένα εύκολο απόγευμα. Παρόλα αυτά ποτέ δεν μπορεί να είναι κανένας ήσυχος σε παιχνίδια που αντιμετωπίζει το Μίλωνα. Οι ερυθρόλευκοι είχαν ως συνήθως συνέπεια στο σερβίς και αυτό έκανε τα πάντα πιο απλά. Σε συνάρτηση με τη μέτρια εικόνα του Μολίνα στο ξεκίνημα του αγώνα το πρώτο σετ δεν έγινε ποτέ ντέρμπι.

Αντίθετα, ντέρμπι έγινε το δεύτερο. Μάλιστα, ο Μίλωνας ήταν το… αφεντικό μέχρι που έχασε την ευκαιρία του από δικά του λάθη. Η ομάδα του Σάκη Ψάρρα μπορεί να έχει ως ηγέτη τον Γιορντάνοφ, χωρίς ενδεχομένως να μην έμπαινε ποτέ στη διεκδίκηση του δεύτερου και του τρίτου σετ, αλλά δεν αρκεί. Με τον Μολίνα να βελτιώνεται κατακόρυφα σε υποδοχή και επίθεση, τον Χερ να δημιουργεί ιδανικές συνθήκες αλλά κυρίως να υπάρχει «αντίδοτο» στα σερβίς του Ολυμπιακού η εικόνα άλλαξε. Ο Μίλωνας είχε αυτοπεποίθηση από το σερβίς και αυτό έβγαλε τον Ολυμπιακό από το ρυθμό του.

Ο Ιντάλγκο δεν ήταν ο καθοριστικός παράγοντας των ερυθρολεύκων. Αντιθέτως στην υποδοχή ήταν αδύναμος κρίκος και αυτό το αντιλήφθηκε ο Τζουλιάνι έγκαιρα. Είναι γνωστό πως ο Ολυμπιακός έχει πολλές εναλλακτικές επιλογές στον πάγκο και αυτός ήταν ο λόγος που η μεγάλη διαφορά υπέρ του Μίλωνα καλύφθηκε στο δεύτερο σετ και κατά συνέπεια έδωσε προβάδισμα και ψυχολογία στην ομάδα.

Για μια ακόμα φορά ο Δαλακούρας ήταν ο X factor που κάλυψε τα κενά της υποδοχής και έδωσε ζωντάνια στην επίθεση που είχε μπλοκάρει. Δεν είναι άπειρος ούτε και του λείπει η ποιότητα και για αυτό το λόγο έγινε ξανά η αλλαγή που έφερε τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού. Παράλληλα με τον Δαλακούρα ο Ζουπάνη έβαλε «στοπ» στο σερί του Μίλωνα, προβλημάτισε την αντίπαλη υποδοχή και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Με το σκορ στο 2-0 οι ερυθρόλευκοι είχαν την άνεση να απελευθερωθούν πλήρως. Ο Μίλωνας δεν παράτησε το παιχνίδι αλλά η πίεση ήταν ξεκάθαρα στην πλευρά του και αυτό φάνηκε όταν η διαφορά μειώνονταν στο ελάχιστο αλλά η ισοφάριση δεν ερχόταν. Εκεί είναι που ξεχωρίζει η πιο ποιοτική ομάδα και καλώς ή κακώς ο Ολυμπιακός ήταν αυτή. Ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι αξιοποίησε το βάθος του πάγκου και βγήκε από μια συνθήκη που, ενδεχομένως να μην οδηγούσε απαραίτητα σε ήττα, αλλά σίγουρα θα μπορούσε να δώσει διαφορετικά δεδομένα. Ο Ολυμπιακός επιστρέφει σε τελικό Κυπέλλου και σίγουρα με την ψυχολογία και τη φόρμα που βρίσκεται θα έχει τον πρώτο λόγο ανεξαρτήτου αντιπάλου.

πηγή: sdna.gr

*Ο έτερος ημιτελικός μεταξύ ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού είναι σε εξέλιξη με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 2-1 σετ μέχρι στιγμής. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ