close search results icon

Κύπρος: Αναχώρησε για τη Γάζα πλοίο με 200 τόνους τρόφιμα

Κύπρος: Αναχώρησε για τη Γάζα πλοίο με 200 τόνους τρόφιμα

Ένα πλοίο που μεταφέρει σχεδόν 200 τόνους τροφίμων αναχώρησε νωρίς την Τρίτη από το λιμάνι της Λάρνακας για τη Γάζα, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού σχεδίου για να ανοίξει μια νέα θαλάσσια διαδρομή για ανθρωπιστική βοήθεια.

Το πλοίο Open Arms εθεάθη να αποπλέει από το λιμάνι της Κύπρου, ρυμουλκώντας μια φορτηγίδα που περιείχε περίπου 200 τόνους αλεύρι, ρύζι και πρωτεΐνες.

Η αποστολή, που χρηματοδοτείται κυρίως από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οργανώνεται από τη φιλανθρωπική οργάνωση World Central Kitchen (WCK) με έδρα τις ΗΠΑ, ενώ η ισπανική φιλανθρωπική οργάνωση Proactiva Open Arms προμηθεύει το πλοίο.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν θαλάσσιο “δρόμο” από βάρκες και φορτηγίδες εφοδιασμένες με εκατομμύρια γεύματα που κατευθύνονται συνεχώς προς τη Γάζα», ανέφερε σε δήλωσή του ο ιδρυτής της WCK, Χοσέ Άντρες, και η διευθύνουσα σύμβουλος Έριν Γκορ.

Λόγω της έλλειψης λιμενικών υποδομών, η WCK ανακοίνωσε ότι έφτιαξε μια προβλήτα προσγείωσης στη Γάζα με υλικά από κατεστραμμένα κτίρια και μπάζα, ενώ έγινε γνωστό ότι έχει συγκεντρώσει άλλους 500 τόνους βοήθειας στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται πως, ενώ αρχικά το πλοίο προγραμματιζόταν να αναχωρήσει την Κυριακή τελικά ο απόπλους αναβλήθηκε λόγω τεχνικών ζητημάτων τα οποία είχαν να κάνουν με την έλλειψη υποδομής.

eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ