close search results icon

Κύπρος: «Θεραπεύουμε ανίατες ασθένειες» διέδιδαν οι δυο μοναχοί – Ροζ και οικονομικό σκάνδαλο

Τι λένε οι δικηγόροι των δύο μοναχών απ' την πλευρά τους. 

Οι αποκαλύψεις για την αθέατη όψη στο μοναστήρι της Κύπρου προκαλούν για ακόμα μια μέρα σάλο. Οι δυο μοναχοί που κατηγορούνται για ροζ και οικονομικά σκάνδαλα στη Μονή του Οσίου Αββακούμ, δηλώνουν αθώοι και προσπαθούν να διαψεύσουν τους πάντες και τα πάντα.

Σύμφωνα με το MEGA, υποστηρίζουν ότι αρχικά αναγκάστηκαν να ομολογήσουν πράξεις που δεν έκαναν μετά από αφόρητες πιέσεις που δέχτηκαν, ότι ουδέποτε υπήρξαν ερωτικές συνευρέσεις τους τις οποίες κατέγραφαν με κάμερες κι ότι δεν καταχράστηκαν ούτε ευρώ από τα χρήματα των πιστών.

Τονίζουν πως πίσω από την υπόθεση κρύβεται ένας Μητροπολίτης, που όπως λένε θέλει να πάρει τον έλεγχο της Μονής στα χέρια του. Με τις αναρτήσεις πάντως, τις δηλώσεις και τις διαπιστώσεις από την έρευνα στο μοναστήρι, να τους κρατούν σταθερά στο επίκεντρο.

Οι δύο μοναχοί που κατηγορούνται χαρακτηρίζουν τα σε βάρος τους στοιχεία χαλκευμένα και υποστηρίζουν πως σύντομα η αλήθεια θα λάμψει.

Κύπρος: Τι λένε οι δικηγόροι των δυο μοναχών

Οι δικηγόροι των κατηγορούμενων μοναχών αναφέρουν:

«Οι κληρικοί αρνούνται κατηγορηματικά την διάπραξη οποιονδήποτε εκκλησιαστικών ή ποινικών αδικημάτων και υπέβαλαν αίτημα σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου, όπως κλητευθούν σε ακρόαση και να εμφανιστούν αυτοπροσώπως σε ακροαματική διαδικασία».

Για χρόνια οι κατηγορούμενοι μοναχοί, έκαναν λόγο για θαύματα στο μοναστήρι τους και μάλιστα πόζαραν δίπλα σε άτομα, που έλεγαν πως θεραπεύτηκαν ακόμα και από ανίατες ασθένειες.

Οι πιστοί άκουγαν και έβλεπαν ανθρώπους να λένε πως μπόρεσαν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους. Ασθενείς ακόμα και με σκλήρυνση κατά πλάκας να εμφανίζονται συγκινημένοι από το θαύμα που έζησαν.

Οι δωρεές στο μοναστήρι αυξάνονται, με τους δύο μοναχούς να κατηγορούνται πως όχι μόνο έβαζαν χέρι στα χρήματα, αλλά έφτασαν στο σημείο να κάνουν αγορές σπιτιών στην Κύπρο και στον Πειραιά.

Κρυμμένος μηχανισμός πίσω από εικόνα

Οι πρώτες υποψίες κινήθηκαν όταν εντοπίστηκε ένας κρυμμένος μηχανισμός πίσω από εικόνα, που όπως έλεγαν οι μοναχοί και πίστευαν ορισμένοι από τους πιστούς δάκρυζε.

Οι δύο μοναχοί είχαν υπογράψει δήλωση παραδοχής με την οποία ζητούσαν τον αποσχηματισμό τους. Ωστόσο, χθες οι δικηγόροι τους, με ανακοίνωση τους ανέφεραν πως οι υπογραφές ανακαλούνται.

«Απαίτησαν από την Ιερά Σύνοδο, όπως προχωρήσουν και εφαρμόσουν πιστά τους κανόνες της εκκλησιαστικής ποινικής διαδικασίας αφού οι προαναφερόμενοι κληρικοί

αρνούνται κατηγορηματικά την εμπλοκή τους σε οποιαδήποτε αδικήματα», σημειώνουν οι δικηγόροι των κατηγορούμενων μοναχών.

Επισημαίνοντας πως η καθαίρεση τους χωρίς να προηγηθεί η δέουσα έρευνα και ακροαματική διαδικασία, αντιβαίνει τους Κανονισμούς και τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

«Είδαν χρήματα και τους ζήλεψαν»

Περιβάλλον του πατέρα Νεκτάριου αναφέρει στο MEGA:

«Κάποιοι ζήλεψαν όλα αυτά που έφτιαξε ο πατέρας Νεκτάριος.

Κοντά του γινόντουσαν θαύματα, τα έχω βιώσει προσωπικά, ήμουν μπροστά όταν η εικόνα μυρόβλυζε, έχω δει τον σταυρό να στάζει μύρο, έχουν θεραπευτεί άνθρωποι, έχω δει σταυρό να στέκεται επάνω σε άνθρωπο. Σε εμένα ο σταυρός έχει σταθεί 3 φορές παραβιάζοντας τους νόμους της βαρύτητας. Είναι ένας άνθρωπος που περιβάλλεται από στοιχεία αγιότητας.

Δέχτηκε μία απίστευτη επίθεση, η οποία έχει οικονομικό υπόβαθρο. Είδαν ότι στο μοναστήρι μαζεύονται κάποια χρήματα και ζήλεψαν. Ο μητροπολίτης έβαλε έναν δικό του άνθρωπο ως μοναχό μέσα στο μοναστήρι ο οποίος βιντεοσκοπούσε παράνομα και στην συνέχεια μόνταραν τα βίντεο.

Δεν υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό που να έχει καταγράψει ερωτικές πράξεις, υπάρχουν κάποιες συνομιλίες, κάποια λόγια τα οποία όμως έχουν μοντάρει και αυτό το υλικό είναι παράνομα τραβηγμένο».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μανώλη Καλατζής, δημοσιογράφου στην Κύπρο, δεν εμφανίστηκαν οι δύο μοναχοί στην έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου για τα σκάνδαλα στη Μονή του Οσίου Αββακούμ. Έστειλαν μία επιστολή στην οποία αναφέρουν δεν αποδέχονται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

screenshot-20-os7nE.png
Η μονή όπου συνέβαιναν όλα

πηγή: tanea.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ