close search results icon

La Tomatina: Τρελός πόλεμος ντομάτας στην Ισπανία - 22.000 άτομα, 120.000 κιλά ντομάτες

La Tomatina: Τρελός πόλεμος ντομάτας στην Ισπανία - 22.000 άτομα, 120.000 κιλά ντομάτες


Φανταστείτε τα αλευρομουτζουρώματα στο Γαλαξίδι, αλλά με πολύ περισσότερο κόσμο και σε χρώμα κόκκινο. Αυτό είναι το φεστιβάλ La Tomatina στο Μπουνιόλ της Ισπανίας.

Φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από το πρώτο φεστιβάλ La Tomatina, στο οποίο οι συμμετέχοντες πετάνε ντομάτες ο ένας στον άλλον στους δρόμους του Μπουνιόλ, μιας μικρής πόλης στην επαρχία της Βαλένθια.

Περίπου 120 τόνοι ντομάτας, που καλλιεργήθηκαν ειδικά για την εκδήλωση, μεταφέρθηκαν με φορτηγά ειδικά στο Μπουνιόλ και οι περίπου 22.000 άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί - υπερδιπλάσιοι από τον πληθυσμό της πόλης - τις έκαναν… πολεμοφόδια.

Η ιδέα του φεστιβάλ ξεκίνησε το 1945, μετά από έναν καβγά φαγητού μεταξύ ντόπιων εφήβων. Έκτοτε πραγματοποιείται κάθε χρόνο την τελευταία Τετάρτη του Αυγούστου.

Εικόνες: AP

 iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ