close search results icon

Λαϊκή Συσπείρωση: Επίθεση στον Τζιτζικώστα για τους Παλαιστίνιους

Ανακοίνωση κατά του Περιφερειάρχη αλλά και των άλλων παρατάξεων. 

Για την άρνηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να συζητήσει για το θέμα στήριξης των Παλαιστινίων, όσον αφορά τον πόλεμο που μαίνεται με το Ισραήλ, κάνει λόγο με ανακοίνωση της η παράταξη της "Λαϊκής Συσπείρωσης". 

Αναλυτικά αναφέρει:

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 30/10, με παρέμβαση του επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Σωτήρη Αβραμόπουλου, κατατέθηκε πρόταση για να γίνει αναφορά από όσες παρατάξεις το επιθυμούσαν, στο συνεχιζόμενο έγκλημα απέναντι στον παλαιστινιακό λαό και την εξελισσόμενη σφαγή στη Γάζα.

Η διοίκηση Τζιτζικώστα - ΝΔ, με αόριστες δικαιολογίες, αρνήθηκε κάθε συζήτηση ενώ και οι άλλες παρατάξεις όπως των κ.Γιαννούλη (“Κοιτάμε Μπροστά” - ΣΥΡΙΖΑ) και του κ.Παπαστεργίου (“Πράξεις για τη Μακεδονία – ΠΑΣΟΚ) κράτησαν στάση ένοχης σιωπής, δηλαδή αποδοχής της απαράδεκτης αυτής πρακτικής.

Είναι όλοι τους εκτεθειμένοι και τοποθετούνται απέναντι στα αισθήματα του λαού της περιοχής! Δε συγκινούνται ούτε από τα πάνω από 4000 παιδιά που έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες μέρες στη μεγαλύτερη “ανοιχτή φυλακή” του πλανήτη.

Ευθυγραμμίζονται με την εγκληματική πολιτική και τις τοποθετήσεις της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, υιοθετούν την ανιστόρητη και απαράδεκτη θέση ότι ο κατοχικός ισραηλινός στρατός έχει υποτίθεται δικαίωμα στην “αυτοάμυνα”, δικαίωμα δηλαδή να συνεχίζει την κατοχή και την καθημερινή τρομοκρατία.

Όλοι τους στηρίζουν τις πολυεπίπεδες – και στρατιωτικές - συμφωνίες με το Ισραήλ, τη συμμετοχή σε επικίνδυνες αποστολές του ΝΑΤΟ που βάζουν φωτιά στην περιοχή, στηρίζουν τη χρησιμοποίηση ελληνικών βάσεων και υποδομών για τη διευκόλυνση της φονικής μηχανής, αρνούνται την εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης του κοινοβουλίου για επίσημη αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης. Ιδιαίτερα η διοίκηση της Περιφέρειας φαίνεται ότι στηρίζει ακόμα και την απαράδεκτη στάση της ελληνικής κυβέρνησης για “αποχή” από το ψήφισμα του ΟΗΕ που αφορούσε την κατάπαυση πυρός.

Τελικά η δολοφονική μηχανή του κράτους του Ισραήλ εκτός από τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, της κυβέρνησης της ΝΔ και άλλων κομμάτων όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, έχει τη στήριξη και της διοίκησης της ΠΚΜ και άλλων παρατάξεων που δεν είπαν κουβέντα.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της “Λαϊκή Συσπείρωσης”, ενώνουμε τις φωνές μας με τις κραυγές του Παλαιστινιακού λαού και των παιδιών του που σφαγιάζονται, με τις φωνές των λαών όλου του κόσμου που σηκώνουν ανάστημακαι στηρίζουν το δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού καταγγέλλοντας την ισραηλινή κατοχή, τα διαχρονικά εγκλήματα και τη σφαγή στη Γάζα.

Στηρίζουμε μέσα και ιδιαίτερα έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο με τη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις, τα δίκαια αιτήματα για:

- Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό, να γυρίσουν πίσω οι φρεγάτες, να μη χρησιμοποιούνται βάσεις και υποδομές στην ελληνική επικράτεια για την πολεμική κλιμάκωση.

- Να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα και να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή – Δημιουργία ανεξάρτητου και βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967.

- Επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ

- Άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

(Η φώτο από το ertnews.gr)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ