close search results icon

Λάκης Βασιλειάδης από τα Γιαννιτσά: «Η πρόληψη σώζει ζωές» – Στα ροζ φωταγωγήθηκε το παλαιό Νοσοκομείο

Λάκης Βασιλειάδης από τα Γιαννιτσά: «Η πρόληψη σώζει ζωές» – Στα ροζ φωταγωγήθηκε το παλαιό Νοσοκομείο


Στην εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου στα Γιαννιτσά, παρευρέθηκε ο Λάκης Βασιλειάδης, στέλνοντας μήνυμα για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

Στα ροζ φωταγωγήθηκε το ιστορικό κτήριο Ενίμ Μπέη, το παλαιό Νοσοκομείο Γιαννιτσών, το βράδυ της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών, σε συνεργασία με τη Διοίκηση και τις Υπηρεσίες του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, με στόχο να αναδειχθεί η σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

Το «παρών» έδωσε και ο βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Λάκης Βασιλειάδης, ο οποίος με δήλωσή του αναφέρθηκε στην αξία των προληπτικών εξετάσεων, αλλά και στη συμμετοχή των γυναικών της Πέλλας στο πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά».

fb-img-1792820459898.jpg


«Η πρόληψη σώζει ζωές και η έγκαιρη διάγνωση βοηθάει»

Ο κ. Βασιλειάδης υπογράμμισε ότι ο Οκτώβριος, ως μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για την ενθάρρυνση των γυναικών να προχωρούν σε τακτικό προληπτικό έλεγχο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, επισημαίνοντας ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά», 10.399 γυναίκες πραγματοποίησαν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, ενώ σε 62 από αυτές εντοπίστηκαν έγκαιρα ευρήματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα συγκεκριμένα στοιχεία αποτυπώνουν τη μεγάλη συμμετοχή των γυναικών στο πρόγραμμα και αναδεικνύουν την αξία της οργανωμένης πρόληψης.

«Η πρόληψη σώζει ζωές και η έγκαιρη διάγνωση βοηθάει», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Η υγεία μας είναι πάνω από όλα, ας την προστατέψουμε όπως μπορούμε».

fb-img-1792820455148.jpg


Συγχαρητήρια στους υγειονομικούς και τους διοργανωτές

Ο βουλευτής Πέλλας συνεχάρη τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το παραϊατρικό προσωπικό, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Παράλληλα, εξήρε τη σημασία των πρωτοβουλιών ευαισθητοποίησης, οι οποίες συμβάλλουν στη διάδοση του μηνύματος ότι ο προληπτικός έλεγχος μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός για την αντιμετώπιση της νόσου.

Η συμβολική φωταγώγηση του παλαιού Νοσοκομείου Γιαννιτσών σε ροζ χρώμα αποτέλεσε ένα μήνυμα ενημέρωσης, ελπίδας και συμπαράστασης προς τις γυναίκες που δίνουν τη δική τους μάχη με τον καρκίνο του μαστού.

Το μήνυμα της βραδιάς ήταν σαφές: η ενημέρωση, η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση αποτελούν σημαντικά όπλα για την προστασία της υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ