close search results icon

Λάκης Βασιλειάδης...Κολυμβητήριο, ταμείο Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών για Κατασκευή Κολυμβητηρίου στα Γιαννιτσά, Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ κ.α.

Λάκης Βασιλειάδης...Κολυμβητήριο, ταμείο Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ν. Παπαθανάση όπου συζητήσανε για όλα τα έργα και τις υποδομές που υλοποιούνται και άλλα που δρομολογούνται στην Πέλλα μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης. Επίσης, οι δύο άνδρες αναζήτησαν πιθανές λύσεις στα έργα που οι αρμόδιοι φορείς δεν πρόλαβαν τα χρονοδιαγράμματα και κινδυνεύουν.

Ο Βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό την συμβολή του στην χρηματοδότηση της μελέτης για την κατασκευή κολυμβητηρίου στη πόλη των Γιαννιτσών, καθώς και στην εξεύρεση του κατάλληλου χρηματοδοτικού εργαλείου για την κατασκευή του. Το επόμενο χρονικό διάστημα ο δήμος Πέλλας θα αποστείλει όπως έχει αναφερθεί, το αίτημα και τα σχετικά δικαιολογητικά στο Υπουργείο Αθλητισμού. Η εξέλιξη των διαδικασιών παρακολουθείται στενά από τον Λάκη Βασιλειάδη. Επίσης, ο Βουλευτής και ο Υπουργός αναφέρθηκαν για τα υπόλοιπα έργα του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης που είναι σε εξέλιξη ήδη στην Πέλλα. Ο Λάκης Βασιλειάδης επεσήμανε την ανάγκη για την αξιοποίηση των πόρων στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την μείωση της ανεργίας και ενημερώθηκε για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τις δυνατότητες διάθεσης πόρων για την Πέλλα.

Μετά την συνάντηση ο Βουλευτής δήλωσε:

«Είναι σημαντικό που επιτυγχάνονται οι στόχοι απορρόφησης μέσα από έργα ανάπτυξης και υποδομών. Οι πόροι του ΕΣΠΑ της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων είχαν 100% απορρόφηση. Ο ίδιος στόχος παραμένει και για το ΕΣΠΑ 2021-2027 και για τους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης ώστε να μην μείνει κανένα κονδύλιο ανεκμετάλλευτο ενισχύοντας έτσι την ανάπτυξη. Η συνάντησή μου με τον πολύπειρο υπουργό σε θέματα ανάπτυξης και επενδύσεων ήταν ιδιαιτέρως παραγωγική και θεωρώ πως θα συνεχίσουμε να έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία για την πορεία υλοποίησης των αναπτυξιακών έργων στην Πέλλα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ