close search results icon

Λαμπρά Θυρανοίξια για την Αγία Βάσσα στην Έδεσσα

Πανηγυρικός Εσπερινός και Θεία Λειτουργία 

Λαμπρά Θυρανοίξια για την Αγία Βάσσα στην Έδεσσα



Με λαμπρότητα τελέστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίας Βάσσης της Εδεσσαίας και των τέκνων αυτής στην Έδεσσα.

Η Έδεσσα έχει πλέον έναν ακόμη μεγαλοπρεπή Ναό στη μνήμη της Αγίας Βάσσης της Εδεσσαίας, ο οποίος είναι και ο μοναδικός Ναός στην Ελλάδα.

niknadros-esperinos.jpg


Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ Ιωήλ μαζί με τον Μητροπολίτη Κοζάνης κ.κ. Παύλο αλλά και τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας αρχιμανδρίτη π. Στέφανο Δέρβελη τέλεσαν τα θυρανοίξια του Ιερού παρουσία πλήθους κόσμου αλλά και εκπροσώπων της πολιτικής, και πολιτειακής ηγεσίας όπως και στρατιωτικής ηγεσίας και των σωμάτων ασφαλείας.

pater-stefanos.jpg
xristodoulos.jpg


dauid.jpg




Μετά τον αγιασμό ακολούθησε ο πανηγυρικός εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κοζάνης κ. Παύλος ενώ συμπροσευχόμενος βρέθηκε και ο ποιμενάρχης μας κ. Ιωήλ. Ο σεπτός ποιμενάρχης κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Αγίου Καλλίνικου για την αναγνώριση και την αγιοποίηση της Αγίας Βάσσης της Εδεσσαίας αλλά και της Αγίας Χρυσής ενώ ευχαρίστησε και τους δωρητές του Ιερού Ναού, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον κ. Χατζηγίαννη, την Θεοδώρα Τζάκρη, τον Διονύση Σταμενίτη αλλά και τον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή όπως και τον Δήμαρχο Έδεσσας.

esperinos.jpg
papa-savvas.jpg
iwhl.jpg

pater-xristodoulos.jpg


kuriakos.jpg



Στο τέλος του πανηγυρικού εσπερινού τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Κοζάνης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ιωήλ για την πρόσκληση αλλά και την αγάπη που δείχνει προς το πρόσωπο του ενώ αναφέρθηκε στην Παναγία αλλά και στην σημασία της θείας ευχαριστίας.

299785191-433809778538697-8685232759337541579-n.jpg


agia-vassa-politikoi.jpg
gkiouros.jpg


Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε η πανηγυρική θεία Λειτουργία.

Δείτε το βίντεο από τον πανηγυρικό Εσπερινό:






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ