close search results icon

Λάρισα: Συλλαλητήριο με τρακτέρ και αγροτικά από το μπλόκο Τυρνάβου

Τα αιτήματα και η συνέχεια. 

Λάρισα: Συλλαλητήριο με τρακτέρ και αγροτικά από το μπλόκο Τυρνάβου

Κάλεσμα σε αγρότες και φορείς απευθύνει το Μπλόκο Τυρνάβου για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο με τρακτέρ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στη Λάρισα.

«Το μπλόκο Τυρνάβου καλεί όλους τους συναδέλφους αγρότες και τους φορείς της πόλης να βρίσκονται αύριο, Τετάρτη στις 4 η ώρα το απόγευμα, στο χώρο του Μπλόκου, ώστε μαζικά και συντονισμένα να πραγματοποιήσουμε συλλαλητήριο με τρακτέρ και οχήματα στις 5.30 μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Λάρισα», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Και σημειώνεται ότι, «παράλληλα, καλούμε τους συναδέλφους μας και από τις άλλες περιοχές του νομού μας, που βρίσκονται στον δρόμο του αγώνα, να έλθουν με τα αγροτικά τους μηχανήματα και οχήματα για να ενισχύσουν το συλλαλητήριο, ενώ καλούμε και τους φορείς και τα σωματεία των υπολοίπων περιοχών».

Τα αιτήματα των αγροτών

Οι αποζημιώσεις σε μια σειρά αγροτικά προϊόντα που έχουν ζημιωθεί, η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για χιλιάδες παραγωγούς και το κόστος παραγωγής είναι μερικά από τα βασικά αιτήματα των αγροτών, τα οποία συζήτησαν, εξάλλου, σε πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στον Τύρναβο μεταξύ εκπροσώπων αγροτών και της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων.

Σύμφωνα με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, οι εκπρόσωποι των αγροτών ζήτησαν να δοθούν τα 72 ευρώ/στρέμμα σε όλους τους αγρότες, που έχουν υποστεί οικονομική ζημιά οι παραγωγές τους από τον πόλεμο στην Ουκρανία και όχι επιλεκτικά, όπως δόθηκαν, διαχωρίζοντας τους αγρότες σε δύο κατηγορίες.

Στο αίτημα για μείωση του κόστους παραγωγής ζήτησαν αφορολόγητο πετρέλαιο και τόνισαν το γεγονός ότι «παρά την εξαγγελία του πρωθυπουργού στη Λάρισα τον Μάιο 2019, στους αγρότες και κτηνοτρόφους δόθηκαν όλα και όλα τα ψίχουλα των 68 εκατ. ευρώ για επιστροφή ΕΦΚ στην τετραετία, ενώ την ίδια περίοδο για εφοπλιστές, ξενοδόχους, κλινικές δόθηκαν 1,5 δισ. ευρώ για επιστροφή ΕΦΚ και αφορολόγητο πετρέλαιο».

πηγή: tanea.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ