Ληστεία σε τράπεζα στην Κάτω Τιθορέα: «Χτύπημα» με καλάσνικοφ και λεία άνω των 200.000 ευρώ
Στόχος ένοπλων ληστών έγινε το πρωί της Δευτέρας (11/5) υποκατάστημα τράπεζας, με τους δράστες να αποσπούν ποσό που ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:00 π.μ., όταν τρεις άνδρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισέβαλαν στο κατάστημα, κρατώντας βαρύ οπλισμό, μεταξύ των οποίων και καλάσνικοφ. Ένας εξ αυτών φέρεται να φορούσε καπέλο, μάσκα και καρό πουκάμισο.
Οι δράστες κινήθηκαν μεθοδικά και με ψυχραιμία, γεγονός που ενισχύει την εκτίμηση ότι είχαν πλήρη γνώση των διαδικασιών ασφαλείας της τράπεζας. Παρέμειναν στον χώρο για περίπου 30 λεπτά, αναμένοντας την ολοκλήρωση της διαδικασίας χρονοκαθυστέρησης για το άνοιγμα του χρηματοκιβωτίου.
Μόλις απέκτησαν πρόσβαση στα χρήματα, άρπαξαν μεγάλο χρηματικό ποσό και διέφυγαν με όχημα που είχαν προετοιμάσει, εξαφανιζόμενοι από την περιοχή.
Την ίδια ώρα, κάτοικοι της Κάτω Τιθορέας υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξε άμεση παρουσία αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της ληστείας. «Αστυνομία δεν φάνηκε ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά μάρτυρας.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών, με τις Αρχές να «σαρώνουν» την ευρύτερη περιοχή του Παρνασσός και τα πιθανά δρομολόγια διαφυγής.
eleftherostypos.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
3 τιπς για να διαλέξεις βαπτιστικό σταυρό
25 Ιουνίου 2026 -
Ομιλία Σταμενίτη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών
25 Ιουνίου 2026
ΣΧΟΛΙΑ