close search results icon

Ληστείες στις γιορτές: “Αγιοβασίληδες” πήγαν για κάλαντα και… λήστεψαν τον ιδιοκτήτη

Μεταξύ κωμωδίας και δράματος τα περιστατικά. 

Οι… Αγιοβασίληδες, που εμφανίστηκαν με τη γνωστή κόκκινη ενδυμασία, στο σπίτι ηλικιωμένου για «να πουν τα κάλαντα», είχαν άλλους σκοπούς. Όταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού άνοιξε την πόρτα, έτσι, όπως το θέλει το έθιμο, αντί για μελωδία, άκουσε κραυγές από τους άγνωστους, που έκρυβαν τα χαρακτηριστικά τους, κάτω από τους χαρακτηριστικούς σκούφους. Με το που τον είδαν στην πόρτα, ένας από τους δράστες, τον έσπρωξε στο εσωτερικό της οικίας, τον ακινητοποίησε και οι άλλοι δύο…Αγιοβασίληδες, κατευθύνθηκαν αμέσως στα δωμάτια κι άρχισαν να ψάχνουν για χρήματα και κοσμήματα.

Την ίδια στιγμή ο πρώτος δράστης που τον κρατούσε ρωτούσε επιτακτικά να του αποκαλύψει που έχει κρυμμένα χρήματα. Μάταια ο ηλικιωμένος, εγκλωβισμένος μέσα στο σπίτι του από τρεις… Αγιοβασίληδες-μαϊμού, τους έλεγε ότι δεν πουθενά δεν είχε κρύψει χρήματα. Ψάχνοντας τις τσέπες του παντελονιού του βρήκαν κατά πληροφορίες 200 ευρώ και αφού πείστηκαν ότι δεν επρόκειτο να βρουν άλλα τον άφησαν κατατρομοκρατημένο και εξαφανίστηκαν.

Αμέσως μετά ο άτυχος ιδιοκτήτης, βγήκε από το σπίτι και ζήτησε βοήθεια από τους γείτονές του, οι οποίοι τηλεφώνησαν στην Αμεση Δράση. Στο σπίτι έφθασαν δικυκλιστές αστυνομικοί, οι οποίοι ζήτησαν να τους περιγράψει βασικά στοιχεία γι αυτούς και ξεκίνησαν την έρευνα στην ευρύτερη περιοχή μήπως τους έβρισκαν να …λένε τα κάλαντα και σε άλλο σπίτι. Οι δράστες είχαν όλο το χρόνο να διαφύγουν κι έτσι τώρα το εγκληματολογικό της Αστυνομίας και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας προσπαθούν μέσα από την έρευνα να βρουν τους ληστές με τα…αγιοβασιλιάτικα.

Οργή στην Τούμπα

Υπενθυμίζεται ότι την Παραμονή των Χριστουγέννων, η Κοινή Γνώμη στην Τούμπα, στη Θεσσαλονίκη, εξοργίστηκε μόλις πληροφορήθηκε ότι τρεις μπόμπιρες που έλεγαν τα κάλαντα έπεσαν θύματα ληστείας από τέσσερις άγνωστους. Οι δράστες παρακολουθούσαν τα παιδιά και κάποια στιγμή τα έβαλαν στο στόχαστρο. Όταν έβγαιναν από σπίτι που είχαν πει τα κάλαντα σημειώθηκε η ληστεία. Οι 4 νεαροί ακινητοποίησαν τα τρία παιδιά και με την απειλή της χρήσης βία άρπαξαν τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει από το πρωί. Οι αντιδράσεις των μικρών θυμάτων, που ήταν απαρηγόρητα προκάλεσαν οργή στην περιοχή, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να φτάσουν στα ίχνη των νεαρών που κατάφεραν να απομακρυνθούν.

Οι πληροφορίες που δόθηκαν στην Αστυνομία, ανέφεραν ότι οι δράστες ήταν Ρομά, αλλά αυτό θα επιβεβαιωθεί όταν συλληφθούν.

Λαμία: Τα είπαν και.. πήραν τα ποδήλατα!

Στη Λαμία, τρεις ανήλικοι Ρομά, αφού «είπαν» τα κάλαντα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας, φεύγοντας πήραν μαζί τους και τρία ποδήλατα που βρήκαν στην είσοδο. Οι ιδιοκτήτες, όταν κατάλαβαν τι έγινε ενημέρωσαν την Αστυνομία, ωστόσο οι οι μικροί δράστες είχαν εξαφανιστεί…

πηγή: alphafreepress.gr - Πέτρος Καρσιώτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ