close search results icon

Λίβανος: Νεκρός ένας εικονολήπτης του Reuters

Έξι τραυματίστηκαν. 

Ένας εικονολήπτης του Reuters σκοτώθηκε και άλλοι έξι τραυματίστηκαν όταν ισραηλινή οβίδα έπεσε σε σημείο όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι δημοσιογράφοι από διεθνή μέσα ενημέρωσης που κάλυπταν τα γεγονότα των εχροπραξιών στα σύνορα, στον νότιο Λίβανο.

Ένας φωτογράφος του Associated Press στο σημείο είδε το σώμα του βιντεογράφου του Reuters Issam Abdallah και τους έξι τραυματίες, μερικοί από τους οποίους μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στα νοσοκομεία με ασθενοφόρα.

«Με βαθιά λύπη σας ανακοινώνουμε ότι ο βιντεογράφος μας, Issam Abdallah, σκοτώθηκε» ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters σε δήλωση. Το πρακτορείο πρόσθεσε ότι ο Abdallah ήταν μέλος της ομάδας του μέσου ενημέρωσης που βρισκόταν στο νότιο Λίβανο για να μεταδίδει ζωμντανά τα γεγονότα.

Το Reuters ανέφερε ότι άλλοι δύο από τους δημοσιογράφους του, ο Thaer Al-Sudani και ο Maher Nazeh, τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς στη συνοριακή περιοχή.

Μεταξύ των τραυματισμένων δημοσιογράφων ο φωτορεπόρτερ Elie Brakhya και η ανταποκρίτρια Carmen Joukhadar του Al Jazeera.

Ο βομβαρδισμός σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών κατά μήκος των συνόρων Λιβάνου-Ισραήλ μεταξύ ισραηλινών στρατευμάτων και μελών της μαχητικής ομάδας Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

πηγή: tanea.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ