close search results icon

Λονδίνο: Πυρετώδεις νυχτερινές πρόβες για την στέψη του Κάρολου – Εντυπωσιακές εικόνες

Λονδίνο: Πυρετώδεις νυχτερινές πρόβες για την στέψη του Κάρολου – Εντυπωσιακές εικόνες

Οχρόνος μετρά αντίστροφα για την μεγάλη μέρα της τελετής στέψης του βασιλιά Κάρολου και της βασίλισσας Καμίλα στο Λονδίνο, το Σάββατο 6 Μαΐου.

Η βρετανική αστυνομία θα αναπτύξει 29.000 άνδρες στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύσας, για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η τάξη.

Η τελετή ενθρόνισης του νέου Βασιλιά της Αγγλίας Καρόλου Γ' αναμένεται να είναι το πιο δημοφιλές γεγονός διεθνώς καθώς ο Κάρολος είναι ο 41ος μονάρχης στη σειρά του βρετανικού θρόνου και ο γηραιότερος που θα στεφθεί, μέχρι σήμερα.

Εκτός από το ιστορικής σημασίας γεγονός, όλο το τελετουργικό της ημέρας αναμένεται να προσφέρει ένα… υπερθέαμα στο κοινό, με μεγαλειώδεις παρελάσεις από και προς το Αββαείο του Ουέστμινστερ.

Διαβάστε σχετικά: Ο απόλυτος οδηγός για την τελετή στέψης του Καρόλου - Οι αλλαγές και το ελληνικό χρώμα

Όλοι εργάζονται πυρετωδώς για να διασφαλίσουν ότι όλα θα είναι τέλεια τη μεγάλη ημέρα ενώ οι νυχτερινές πρόβες των αγημάτων στις διαδρομές που θα ακολουθήσει η βασιλική πομπή είναι εντυπωσιακές.

Στη πρώτη, σύντομη διαδρομή, το βασιλικό ζευγάρι θα μεταφέρει από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Αβαείο του Ουέστμινστερ η άμαξα που χρησιμοποιήθηκε στο Διαμαντένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας το 2012 - η νεότερη βασιλική άμαξα, εξοπλισμένη ακόμα και με air condition.

Μετά την τελετή στο Αββαείο, στην μεγάλη βασιλική παρέλαση, οι εστεμμένοι πλεόν βασιλείς θα επιστρέψουν στο Μπάκιγχαμ με τη 260χρονη άμαξα του Γκολντ Στέιτ, που χρησιμοποιείται σε κάθε στέψη. Έχει μήκος 7 μέτρα, ύψος 3,6 μέτρα και ζυγίζει 4 τόνους, εξού και κινείται με πολύ αργό ρυθμό.

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ