close search results icon

Λούσι Λέτμπι : Σοκαρισμένη η Βρετανία με τη νοσοκόμα που δολοφόνησε επτά νεογνά

Στα θύματά της περιλαμβάνονταν δύο πανομοιότυπα τρίδυμα αδέρφια, που δολοφονήθηκαν με διαφορά 24 ωρών.

Μια νοσηλεύτρια νεογνών κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία επτά βρεφών και την απόπειρα δολοφονίας άλλων έξι, γεγονός που την καθιστά τη χειρότερη κατά συρροή δολοφόνο παιδιών στη σύγχρονη βρετανική ιστορία.

Η Λούσι Λέτμπι, 33 ετών, καταδικάστηκε για την «επίμονη, υπολογισμένη και εν ψυχρώ» δολοφονία πρόωρων βρεφών στη μονάδα όπου εργαζόταν στο νοσοκομείο Countess of Chester στη βορειοδυτική Αγγλία.

Στα θύματά της περιλαμβάνονταν δύο πανομοιότυπα τρίδυμα αδέρφια, που δολοφονήθηκαν με διαφορά 24 ωρών, ένα νεογέννητο βάρους κάτω του 1 κιλού στο οποίο χορηγήθηκε θανάσιμη ένεση αέρα, και ένα κορίτσι που γεννήθηκε 10 εβδομάδες πρόωρα και δολοφονήθηκε στην τέταρτη απόπειρα.

Οι πενθούντες γονείς έβγαλαν αναστεναγμούς και δάκρυσαν στα θεωρεία της δικαστικής αίθουσας, καθώς οι ετυμηγορίες ανακοινώθηκαν μετά από πολλές δραματικές δικασίμους στο δικαστήριο του Μάντσεστερ, σε μία από τις μακροβιότερες δίκες των τελευταίων ετών για υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Σε δήλωση που διαβάστηκε έξω από το δικαστήριο, οι γονείς των θυμάτων θεωρούν ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη, αλλά καμία καταδίκη δεν θα μπορούσε «να αφαιρέσει τον ακραίο πόνο, το θυμό και την οδύνη που όλοι μας χρειάστηκε να βιώσουμε». Η δήλωση, που διαβάστηκε από την Τζάνετ Μουρ της αστυνομίας του Cheshire, ανέφερε επίσης:

Η Λέτμπι αρνήθηκε να επιστρέψει στο δικαστήριο για να ακούσει τις μεταγενέστερες ετυμηγορίες, αλλά κατά την προηγούμενη ακρόαση της ετυμηγορίας είχε σκύψει το κεφάλι της και έκλαιγε με λυγμούς, ενώ η μητέρα της, Susan, έκλαιγε δυνατά και είπε: “Δεν μπορεί να μιλάτε σοβαρά. Αυτό δεν μπορεί να είναι σωστό”.

Η νοσοκόμα, η οποία ήταν στα μέσα της δεκαετίας των 20 όταν πραγματοποίησε τις δολοφονίες και τις απόπειρες, αναμένεται να γίνει μόλις η τρίτη εν ζωή γυναίκα στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη – που σημαίνει ότι δεν θα αποφυλακιστεί ποτέ..

Κατά τη διάρκεια της δίκης παρουσιάστηκε ο τρόπος με τον οποίο η Λέτμπι δολοφονούσε νεογέννητα εισάγοντας αέρα στο μικροσκοπικό τους σώμα, σε ορισμένες περιπτώσεις συνθλίβοντας το διάφραγμά τους, ή σε μια περίπτωση σπρώχνοντας ένα σωλήνα στο λαιμό ενός βρέφους.

Προσπάθησε να σκοτώσει δύο μωρά συνδέοντας τις σακούλες σίτισής τους με ινσουλίνη στη μονάδα νεογνών του Countess of Chester μεταξύ Ιουνίου 2015 και Ιουνίου 2016. Καταγγέλθηκε τελικά στην αστυνομία το 2017 και συνελήφθη το 2018.

Η Λέτμπι αρνήθηκε σταθερά τις κατηγορίες, λέγοντας στους ενόρκους ότι ήταν «συντετριμμένη» από τους ισχυρισμούς και ότι έκανε πάντα «το καλύτερο δυνατό για να τα φροντίζω». «Είμαι εδώ για να βοηθήσω και να φροντίσω, όχι για να βλάψω» κατέθεσε, ενώπιον του δικαστηρίου.

πηγή: tvxs.gr  με πληροφορίες από Guardian

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ