close search results icon

Μαίνεται η φωτιά έξω από την Μακρακώμη – μεγαλώνει το μέτωπο

Αυτή την στιγμή η πυρκαγιά κινείται προς Βίτωλη ενώ ο καπνός έχει σκεπάσει ολόκληρη την Δυτική Φθιώτιδα.

Συνεχίζεται η καταστροφική πορεία της πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι της Τρίτης σε δασική περιοχή δίπλα στην Μακρακώμη. Αυτή την στιγμή η πυρκαγιά κινείται προς Βίτωλη ενώ ο καπνός έχει σκεπάσει ολόκληρη την Δυτική Φθιώτιδα.
Ο δήμαρχος Μακρακώμης, Γιώργος Χάντζης τόνισε στο lamianow.gr: “…είναι μεγάλη φωτιά δεν ξέρουμε προς ξεκίνησε. Επεκτείνεται. Δεν βοηθάει ο αέρας. Όλοι κάνουν προσπάθεια προσπαθούν να την θέσουν υπό μερικό έλεγχο για να προχωρήσουν στην συνέχεια σε κατάσβεση. Δεν κινδυνεύουν σπίτια προς το παρών και είμαστε τυχεροί. Αλλά η κατάσταση είναι δύσκολη. Κάνουν κάθε προσπάθεια και οι επίγειες και οι εναέριες δυνάμεις και ευελπιστούμε να συνεχίσουμε να είμαστε τυχεροί. Είχαμε και πέρυσι φωτιά στο ίδιο σημείο”.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής οι φλόγες είναι ορατές και από Βίτωλη μιας και πέρασε το ύψωμα. Στο σημείο ενεργούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Η πυρκαγιά που μαίνεται σε απόσταση περίπου 1χλμ από την περιοχή της Μακρακώμης δίπλα στην Ε.Ο Λαμίας-Καρπενησίου ανάγκασε την αστυνομία να διακόψει την κίνηση των οχημάτων η οποία πραγματοποιείται μέσω Σπερχειάδας – Παλαιοβράχας.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε δασική περιοχή της Μακρακώμης Φθιώτιδας, η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Λαμίας – Καρπενησίου, έχει διακοπεί:

  • Από την 33.500 χ/θ έως την 34 χ/θ (από Ανατολική έως Δυτική είσοδο Μακρακώμης) και
  • από την 35 χ/θ (κόμβος Παλαιοβράχας) έως την 30 χ/θ (Σπερχειάδα).

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από εναλλακτικά δρομολόγια.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ