close search results icon

Μαξίμου σε Σούνακ: «Ό,τι είχαμε να πούμε το είπαμε»

Ήδη από χθες (28/11) η Ελλάδα, διέψευσε τις διαρροές της Βρετανικής κυβέρνησης, περί δεσμεύσεων.

«Στο πνεύμα των καλών μακροχρόνιων σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, τις οποίες και επιθυμούμε να διατηρήσουμε, δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε απ΄όσα έχουμε ήδη πει». Με αυτήν την κατηγορηματική δήλωση, κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν οριστικά τις δηλώσεις Σούνακ, που μετά τις χθεσινές αρχικές διαρροές για την ακύρωση της συνάντησης με τον Κ. Μητσοτάκη, επανέλαβε πώς είχαν αναληφθεί δεσμεύσεις από την ελληνική πλευρά ότι δεν θα τεθεί δημοσίως θέμα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ήδη από χθες η Ελλάδα, διέψευσε τις διαρροές της Βρετανικής κυβέρνησης, περί δεσμεύσεων. «Δεν υπήρχε οποιαδήποτε τέτοια συμφωνία για να την αθετήσουμε», αναφέρουν χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι ούτως ή άλλως το θέμα δεν αγορά τη βρετανική κυβέρνηση αλλά το βρετανικό μουσείο με το οποίο θα συνεχιστούν κανονικά οι συζητήσεις» ανέφεραν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός, υπερασπιζόμενος την προσβλητική για την Ελλάδα και τον Έλληνα πρωθυπουργό ενέργειά του, δήλωσε στην Βρετανική Βουλή, νωρίτερα σήμερα: “Ήταν σαφές ότι ο σκοπός της συνάντησης δεν ήταν να συζητηθούν ουσιαστικά ζητήματα για το μέλλον, αλλά μάλλον ο εντυπωσιασμός και η αναμόχλευση ζητημάτων του παρελθόντος”.

“Πάντα επιζητάμε τις συζητήσεις για σημαντικά θέματα ουσίας με τους συμμάχους μας, όπως η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης ή η ενίσχυση της ασφάλειάς μας. Έγινε σαφές ότι ο σκοπός της συνάντησης δεν ήταν να συζητηθούν ουσιαστικά θέματα για το μέλλον, αλλά να γίνει επίδειξη δύναμης και να επανέλθουν στο προσκήνιο θέματα του παρελθόντος. Είχαν αναληφθεί συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το θέμα των Γλυπτών και στη συνέχεια αθετήθηκαν. Αποψή μου είναι ότι όταν οι άνθρωποι αναλαμβάνουν δεσμεύσεις, πρέπει να τις τηρούν», είπε συγκεκριμένα ο Σούνακ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής του βρετανικού Εργατικού Κόμματος, Κιρ Στάρμερμ, στην Βουλή.

πηγή: naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ