close search results icon

Μάλτα: Έδωσαν άδεια στον δολοφόνο της Γκαλίτσια να πάει σε... πάρτι

Εφημερίδα επισημαίνει ότι στη συγκεκριμένη γιορτή βρέθηκε και τουλάχιστον άλλο ένα άτομο που θεωρείται ύποπτο για εμπλοκή του στο οργανωμένο έγκλημα.

Μάλτα: Έδωσαν άδεια στον δολοφόνο της Γκαλίτσια να πάει σε... πάρτι

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει δημοσίευμα της εφημερίδας Times of Malta που παρουσιάζει φωτογραφίες καταγράφοντας τον δολοφόνο της Ντάφνε Καρουάνα Γκαλίτσια σε γιορτινή διάθεση με συγγενείς και φίλους και μάλιστα εκτός φυλακής.

Ο Τζορτζ Ντετζόρτζιο πήρε άδεια το βράδυ της Παρασκευής για να πάει σε οικογενειακό πάρτι βάφτισης, ενώ το ρεπορτάζ τον δείχνει χαμογελαστό να ποζάρει και να διασκεδάζει.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι στη συγκεκριμένη γιορτή βρέθηκε και τουλάχιστον άλλο ένα άτομο που θεωρείται ύποπτο για εμπλοκή του στο οργανωμένο έγκλημα.

Ο Ντετζόρτζιο έχει καταδικαστεί από πέρυσι σε 40 χρόνια φυλάκισης, αφότου ομολόγησε ότι ανατίναξε το όχημα της δημοσιογράφου, τα ρεπορτάζ και οι έρευνες της οποίας ενοχλούσαν. Ο καταδικασθείς έχει ασκήσει έφεση.

Σημειώνεται ότι εκπρόσωπος του δολοφόνου ανέφερε πως η άδεια προς τον 59χρονο κατάδικο ήταν καθόλα νόμιμη, ενώ οι αρχές των φυλακών επισήμαναν ότι ο Ντετζόρτζιο πήρε άδεια από το δικαστήριο, παρά την αντίρρηση του Γενικού Εισαγγελέα.

Στη Μάλτα, αναφέρουν οι Times, το νομικό καθεστώς προβλέπει ότι οι κρατούμενοι μπορούν να πάρουν άδεια από τη φυλακή, πάντα υπό επίβλεψη και για συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως κηδείες ή κάποια αξιοσημείωτη οικογενειακή εκδήλωση. Προαπαιτούμενη είναι και η καλή συμπεριφορά εντός φυλακής.

Η περίπτωση Ντετζόρτζιο είναι λίγο διαφορετική, καθώς δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση και το κάθε αίτημά του για άδεια θα έπρεπε να ελέγχεται πολύ αυστηρά.

Εκτός από την καταδίκη για δολοφονία της Γκαλίτσια, ο Ντετζόρτζιο κρίθηκε ένοχος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αυτόν τον μήνα, προσθέτοντας άλλα τέσσερα χρόνια στη φυλάκισή του. Κατηγορείται επίσης ως συνένοχος σε μια εν εξελίξει υπόθεση σχετικά με τη δολοφονία του δικηγόρου Κάρμελ Κίρκοπp το 2015.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ