close search results icon

Μάντζος: Ενώ μας κατηγορούν για μονοθεματική αντιπολίτευση, εμείς καταθέτουμε προτάσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Μάντζος: Ενώ μας κατηγορούν για μονοθεματική αντιπολίτευση, εμείς καταθέτουμε προτάσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος επισήμανε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό REAL FM ότι πρέπει να ληφθεί μια γενναία διακομματική νομοθετική πρωτοβουλία για τις δομές του κράτους πρόνοιας και τους εποπτικούς μηχανισμούς με αφορμή τις καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου».

«Χρειάζεται μια παρέμβαση στα ευρωπαϊκά πρότυπα -όπως έχουν κάνει άλλες χώρες με μεγάλες πληγές του παρελθόντος σε τέτοια θέματα- προκειμένου να θεραπεύσουμε τα κενά με περισσότερη και αποδοτικότερη κρατική εποπτεία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επέμεινε στην πρόταση για πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος υποστηρίζοντας ότι «οι πολίτες με τους φόρους τους επιδοτούν εν μέρει τις εταιρείες ενέργειας, οι οποίες αποκόμισαν 500 εκατομμύρια υπερκέρδη το Σεπτέμβριο και άλλα τόσα τον Οκτώβριο. Καταλήγουμε σε έναν φαύλο κύκλο αναπαραγωγής της αδικίας». Υποστήριξε ότι πρέπει να υποχρεωθούν οι εταιρείες να αναλάβουν μέρος τους κόστους της ενεργειακής κρίσης, με την εισαγωγή πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος.

Όσον αφορά τις προτάσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση για τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων, ο κ. Μάντζος υπογράμμισε ότι «ξεδοντιάζει τον έλεγχο από την ΑΔΑΕ. Περιθωριοποιεί την Ανεξάρτητη Αρχή και τι λέει; "Θα σε ενημερώσουμε σε τρία χρόνια και θα σου πούμε, συγγνώμη σε παρακολουθήσαμε για τέσσερις μήνες. Έλα και πες μας εσύ γιατί σε παρακολουθήσαμε!"».

Αντέκρουσε έντονα τον ισχυρισμό περί μονοθεματικής αντιπολίτευσης γύρω από την υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων, υπενθυμίζοντας ότι τον Αύγουστο, τον πρώτο μήνα του μεγάλου θέματος για τη Δημοκρατία και τους Θεσμούς, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατέθεσε «ολοκληρωμένη πρόταση για το ιδιωτικό χρέος, για την αναστολή των πλειστηριασμών», ενώ σχολιάζοντας τη σημασία που κερδίζει ξανά το ζήτημα των παρακολουθήσεων στη δημοσιότητα σχολίασε πως «όσοι κουράστηκαν από τις υποκλοπές, φαίνεται ότι ξεκουράστηκαν».

-φωτο αρχείου-

Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ