close search results icon

Μαρία Γιακαμόζη: «η παραίτηση μου ήταν προειλημμένη απόφαση…η Δήμαρχος φροντίζει για εμάς πριν από μας».

Μαρία Γιακαμόζη: «η παραίτηση μου ήταν προειλημμένη απόφαση…η Δήμαρχος φροντίζει για εμάς πριν από μας».

Χωρίς να υπάρχει στεναχώρια, αλλά με τη λογική που δε διαθέτουν «αυτοί και οι όμοιοι τους», σε δημοσίευμα του pellanews.gr, το οποίο φυσικά και δεν αναδημοσιεύτηκε, αλλά, μεταφράστηκε όπως βόλευε (μαζί και από τα ΜΜΕ των απευθείας αναθέσεων τα οποία είναι και αυτά τοπικός τύπος και δεν ξέρουν καν που έγινε η ανθοέκθεση) τέθηκε η ερώτηση αν η κα Γιακαμόζη παραιτήθηκε επειδή απέτυχε στη διοργάνωση της ανθοέκθεσης, μιας και η ημερομηνία λήξης των εκδηλώσεων και της θητείας της ήταν η 30η Απριλίου. Επίσης, η κα Γιακαμόζη δεν είχε πολύ καιρό που είχε αναλάβει (1η Φεβρουαρίου) την αντιδημαρχία και πολλοί, είναι η αλήθεια, κατάλαβαν ότι η έμπειρη δημοτική σύμβουλος που ασχολείται όλα αυτά τα χρόνια με τον πολιτισμό θα έφερνε εις πέρας την παρέλαση των καρναβαλιστών, την ανθοέκθεση αλλά και την εμποροπανήγυρή. Και όπως φαίνεται δεν εκπλαγήκανε μόνον οι «ανόμοιοι» αλλά και οι «όμοιοι» που δεν ξέρανε για την παραίτηση της Γιακαμόζη. Γράφει η Δήμαρχος «η παραίτηση της κας Γιακαμόζη ήταν γνωστή σ’ εμάς εκ των προτέρων, πολύ πριν τη διοργάνωση της ανθοέκθεσης, γίνεται στο πλαίσιο αξιοποίησης όλων των συνεργατών μου, όπως έγινε στο πρόσφατο παρελθόν με την κα Βέργου και τον κ. Μέγα». Το να αλλάζει ένας Δήμαρχος τους αντιδημάρχους ανά δίμηνο είναι δικαίωμα του, αφού το δέχονται και οι ίδιοι. Το έκανε άλλωστε και στην προηγούμενη θητεία η συγκεκριμένη δημοτική αρχή. Αλλά το να πιστέψει κανείς ότι ένας αντιδήμαρχος αποδίδει σ’ ένα δίμηνο, πραγματικά χωράει πολύ συζήτηση και ας μη γελιόμαστε, όλοι, «όμοιοι και ανόμοιοι», καταλαβαίνουν τον λόγο.

Και συγκεκριμένα όλα όσα έγραψε η Δήμαρχος παρακάτω

344194486-942782970396387-3120866316745647981-n.jpg

Και όλα όσα έγραψε η κα Γιακαμόζη

Προς αποκατάσταση της αλήθειας

Ο τοπικός τύπος, σε αβάσιμο δημοσίευμά του με παραπλανητικό μάλιστα τίτλο κάνοντας συνειρμούς αντί να κάνει εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ ως όφειλε αμφισβητεί την επιτυχία της Ανθοέκθεσης Σκύδρας σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που προκάλεσε την παραίτησή μου ως υπεύθυνης της διοργάνωσης Αντιδημάρχου, λέει!

Επειδή τόσο εγώ όσο και το περιβάλλον μου δεχθήκαμε δεκάδες τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων φίλων και συνδημοτών, που διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι την επιτυχία -μονον όσοι έχουν μάτια κι αυτιά" κλειστα"στις επιτυχίες της δημοτικής αρχής δεν την είδαν-και με απορία ρωτούν για την παραίτησή μου, θεωρώ χρέος μου και ανάγκη μου ταυτόχρονα να αποκαταστήσω την αλήθεια, αν και το έκανε ήδη η Δήμαρχος, η οποία φροντίζει για εμάς πριν από μας.

Η μια και μοναδική αλήθεια λοιπόν είναι ότι η Ανθοέκθεση Σκύδρας ήταν απόλυτα επιτυχής καθώς εκπληρώθηκε ο σκοπός και ο στόχος της, που είναι η εξωστρέφεια, η προσέλκυση επισκεπτών ,η τοπική ανάπτυξη, η προβολή κι ανάδειξη του τοπικού ανθρώπινου δυναμικού, η ψυχαγωγία και η διασκέδαση που τόσο έχουμε όλοι μας ανάγκη!.

Και δεν το λέμε εμείς....

το λένε οι εκθέτες μας, οι επαγγελματίες της πόλης, το πλήθος των επισκεπτών, οι συμμετέχοντες στις καθημερινές παράλληλες δράσεις, οι πεντακόσιοι και πλέον φιλοξενούμενοί μας από 19 Συλλόγους Θεσσαλίας και Μακεδονίας!

Δεύτερον η παραίτησή μου από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού ήταν προειλημμένη απόφαση, όπως κι αυτές των Αντιδημάρχων, που προηγήθηκαν εμού και ανέλαβαν την συγκεκριμένη Αντιδημαρχία από τον Σεπτέμβριο του 2023 και μετά.

Οι λόγοι έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί από την Δήμαρχο.

Ανέλαβα το συγκεκριμένο τρίμηνο προκειμένου εκτός των άλλων να διοργανώσω τις δύο από τις μεγάλες εκδηλώσεις του Δήμου μας, το Καρναβάλι Σκύδρας και την Ανθοέκθεση Σκύδρας τις οποίες έφερα σε πέρας έχοντας στη διάθεσή μου πολύ μικρό χρονικό διάστημα προετοιμασίας και για τις οποίες κατέθεσα προσωπικό χρόνο, αγάπη, μεράκι και ψυχή και σκληρή δουλειά.

Παραμένω στις επάλξεις και στο πλευρό της Δημάρχου συνεχίζοντας την άσκηση των καθηκόντων μου ως Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κατερίνα Ιγνατιάδου σ ευχαριστώ από καρδιάς για όλα!

Άραγε, αυτά τα οποία ανέφερε το δημοσίευμα του pellanews.gr τι σχέση έχουν με τα περισσότερα από τα παραπάνω;

Όταν τελειώνει η βόλτα σου σε μερικά δευτερόλεπτα, γιατί δεν είχε λουλούδια και εκθέτες, δεν πρέπει να σας προβληματίσει;

Η τοποθεσία, πλατεία Σαφραμπόλεως, που μετά την ανάπλαση δεν είναι και το καλύτερο μέρος για ανθοεκθέσεις, δεν πρέπει να σας προβληματίσει;

Η ανάπτυξη που επικαλείστε, άραγε, ποια είναι στην προκειμένη περίπτωση;

Σε ποιον χάρτη βάλατε τη Σκύδρα και δεν το ξέρουν οι «ανόμοιοι» σας. Υπήρξαν δυο, τρεις ωραίες εκδηλώσεις, αλλά κα Γιακαμόζη η "απόλυτη επιτυχία" μιας διοργάνωσης απέχει πάρα πολύ απ’ αυτό που εσείς καταφέρατε στην 6η Ανθοέκθεση. Σας επιστρέφουμε μάλιστα το «παραπλανητικό» και αν δεν είχατε πολύ χρόνο στη διάθεση σας τότε να μην αναλαμβάνατε. Μια χαρά θα τα κατάφερνε η κα Βέργου (αν βέβαια ήξερε ότι δεν θα αλλαχτεί)!

*Τη λέξη «όμοιοι» τη δανειστήκαμε από το κείμενο της Δημάρχου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ