close search results icon

Μαρουσάκης: Κακοκαιρία από την Πέμπτη, με βροχές, καταιγίδες, αφρικανική σκόνη και πτώση θερμοκρασίας

Μαρουσάκης: Κακοκαιρία από την Πέμπτη, με βροχές, καταιγίδες, αφρικανική σκόνη και πτώση θερμοκρασίας



Ένα βαρομετρικό χαμηλό από τις ακτές της Β. Αφρικής αναμένεται να κινηθεί προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα από την Πέμπτη μέχρι το Σάββατο να δημιουργήσει άστατες καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, το βαρομετρικό χαμηλό θα φέρει βροχές και καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και μεταφορά αφρικανικής σκόνης η οποία δεν θα είναι σε ανησυχητικά επίπεδα των προηγούμενων εβδομάδων.

Σήμερα θα είναι ήπιες οι καιρικές συνθήκες, με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές συννεφιές, όμως όσο περνούν οι ώρες θα γίνονται όλο και πιο πυκνές από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Από το απόγευμα και στη συνέχεια κυρίως στα πιο κεντρικά και βόρεια τμήματα θα συναντήσουμε βροχές, ακόμη και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με τοπικά μέτριες εντάσεις, παρ' όλα αυτά όσο θα πηγαίνουμε προς το βράδυ, στο Αιγαίο θα επικρατήσουν τοπικά ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 28-30 βαθμούς Κελσίου για αρκετά γεωγραφικά διαμερίσματα.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική θα έχουμε ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις, οι οποίες προς το βράδυ θα γίνουν πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με ασθενείς και μέτριες εντάσεις και η θερμοκρασία θα ανέλθει κοντά στους 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές συννεφιές οι οποίες προς το μεσημέρι θα γίνουν όλο και πιο πυκνές. Οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν και θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις στα 3-4 μποφόρ και ο υδράργυρος θα ανέλθει κοντά στο μεσημέρι στους 27-28 βαθμούς Κελσίου.

Κύμα κακοκαιρίας με βροχές, καταιγίδες και αφρικανική σκόνη

Από αύριο, Πέμπτη, θα αρχίσει να μας απασχολεί ένα κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα δώσει βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες, ακόμη και στα πιο νότια θαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν ιδιαίτερα.

Την Παρασκευή αντίστοιχο θα είναι το καιρικό μοτίβο, με την κακοκαιρία να μετατοπίζεται ανατολικότερα, με βροχές και καταιγίδες στα βόρεια, ανατολικά και νότια, με τους βοριάδες να προσεγγίζουν τα 6-7 μποφόρ μέσα στο Αιγαίο, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Από το Σάββατο θα αρχίσει να περιορίζεται το κύμα κακοκαιρίας, καθώς μόνο στην κεντρική δυτική και βόρεια Ελλάδα θα έχουμε βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες, με τον βοριά να κυριαρχεί μέσα στο Αιγαίο.

Την Κυριακή θα αρχίσει να βελτιώνεται ο καιρός, με μικρές αστάθειες κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια τις απογευματινές ώρες, με τον βοριά να κυριαρχεί και την θερμοκρασία να σημειώνει πτώση κοντά στους 22-24 βαθμούς Κελσίου. Από την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε πάλι άνοδο της θερμοκρασίας.

Τέλος, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη η αφρικανική σκόνη θα επηρεάσει τις περιοχές της νότιας Ελλάδας, δηλαδή την Πελοπόννησο και την Κρήτη, όπου αναμένεται να σημειωθούν και κάποιες λασποβροχές.


 

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ