close search results icon

Μαθητές από τη Σκύδρα διακριθέντες σε διαγωνισμό της ESA

4η θέση με "εργαλείο" τους τα "Μερομήνια". 


Οι μαθητές Κανελλιάδης Δημήτρης, Καρασαββίδης Λάζαρος και Φέντος Οδυσσέας και η μαθήτρια Σαββίδου Παναγιώτα με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον κ. Βαμβακίδη Δημήτρη και την κα. Μαγκάτη Ελένη κατέλαβαν την 4η θέση στον σχολικό διαγωνισμό Climate Detectives που διοργάνωσε η ESA (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος) για μαθητές/-τριες από όλη την Ευρώπη. 

Στον φετινό διαγωνισμό για την Ελλάδα συμμετείχαν πάνω από 80 σχολεία και βραβεύτηκαν οι πέντε πρώτες συμμετοχές. Με την εργασία με τίτλο «Μερομήνια: πόσο αξιόπιστα είναι;» οι μαθητές διερεύνησαν βιβλιογραφικά την εμπειρική πρόγνωση του καιρού και έλεγξαν την αξιοπιστία της πρόβλεψης με τη μέθοδο των μερομηνίων αξιοποιώντας δορυφορικά και επίγεια δεδομένα και αναλύοντας τα ερευνητικά αποτελέσματα. 

441167313-940431841209697-5226147249119772893-n-1.jpg

Μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ευρώπη που συμμετέχουν στον διαγωνισμό καλούνται να «κάνουν τη διαφορά» στην κατανόηση και την προστασία του κλίματος της Γης και την προστασία του περιβάλλοντος.

Εντοπίζουν ένα κλιματικό πρόβλημα παρατηρώντας το τοπικό τους περιβάλλον και το διερευνούν ως «Κλιματικοί ντετέκτιβ», αξιοποιώντας δορυφορικά δεδομένα της Παρατήρησης της Γης καθώς και επίγεια δεδομένα.

Με βάση την έρευνά τους, οι μαθητές/-τριες προτείνουν έναν τρόπο για να βοηθήσουν στη μείωση του προβλήματος.

Ικανοποιημένοι και περήφανοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου και όλοι οι μαθητές και οι γονείς.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ