close search results icon

Μάτι: Νέα δίκη με επίκεντρο τους εγκαυματίες

Η νέα δίκη θα διεξαχθεί στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.

Νέα δίκη θα αντιμετωπίσουν οι 21 κατηγορούμενοι για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, αυτή τη φορά ειδικά για τους εγκαυματίες, οι οποίοι δεν είχαν συμπεριληφθεί στην αρχική κατάσταση με τα θύματα,

Η νέα δίκη θα διεξαχθεί στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.

Η παραπάνω εξέλιξη είναι συνέπεια της απόφασης του δικαστηρίου, που εκδικάζει ήδη την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, να αποστείλει στην Εισαγγελία κατάλογο με τα ονόματα των εγκαυματιών οι οποίοι δεν καταγράφηκαν επισήμως, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους.

Η έρευνα άρχισε τον περασμένο Μάρτιο και αποτέλεσε ένα «κυνήγι» του χρόνου, ώστε να μην οδηγηθεί η υπόθεση σε παραγραφή, στις 23 Ιουλίου 2023.

«Συγγνώμη»

Την Πέμπτη, στη δίκη για το Μάτι ο πρώην διευθυντής επιχειρήσεων του Κέντρου Πολιτικής Προστασίας Φίλιππος Παντελεάκος, λαμβάνοντας το λόγο για να υποβάλλει ερωτήσεις στον πραγματογνώμονα Δημήτρη Λιότσιο ζήτησε συγγνώμη.

«Εκφράζω δημόσια σαν άνθρωπος συγνώμη για τα αποτελέσματα του κρατικού μηχανισμού και το σεβασμό μου απέναντι στα θύματα και τους συγγενείς τους», τόνισε.

Ο κ. Λιότσος απαντώντας σε ερωτήσεις συνηγόρων της υπεράσπισης ανέφερε πως «το παιχνίδι μετά τις 18.15 και μετά είχε χαθεί» καθώς « η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη σε όλα τα επίπεδα».

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Μ. Δευτέρα.

πηγή: tvxs.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ