close search results icon

Με δύο ταυτόχρονες ασκήσεις απαντά η Ελλάδα στις τουρκικές προκλήσεις

Με δύο ταυτόχρονες ασκήσεις απαντά η Ελλάδα στις τουρκικές προκλήσεις

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας μετά τις συνεχείς προκλήσεις της γειτονικής Τουρκίας οι οποίες δεν μένουν πλέον μονάχα σε επίπεδο ρητορικής, καθώς η Άγκυρα έχει επιδοθεί σε μια σταδιακή κλιμάκωση δίνοντας πλέον στη δημοσιότητα φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί προφανώς από UAV’s (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) σε μια προσπάθεια να καταδείξει ότι… «τα ελληνικά νησιά εξοπλίζονται για να μας επιτεθούν» και τώρα υπάρχει έντονος ο φόβος κάποιας προβοκάτσιας.

Προκειμένου να αποφευχθεί κάτι τέτοιο αλλά και για να αποτραπεί οποιοσδήποτε άλλος σχεδιασμός της Άγκυρας, ο ελληνικός στρατός βρίσκεται σε εγρήγορση.

Στο Αιγαίο περιπολούν συνεχώς φρεγάτες, πυραυλάκατοι και κανονιοφόροι, ενώ τουλάχιστον δύο από τα υποβρύχιά μας κινούνται αθόρυβα σε ολόκληρο το Αρχιπέλαγος. Η διασπορά των ναυτικών δυνάμεων θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες καθώς το Πολεμικό Ναυτικό συμμετέχει με διόλου ευκαταφρόνητη δύναμη πυρός στην ελληνογαλλική άσκηση «Αργώ 2022». Από σήμερα η παρουσία πολεμικών πλοίων θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς ξεκινάει και η αμιγώς ελληνική άσκηση «Λόγχη» που χαρακτηρίζεται από τους επιτελείς ως «άσκηση υψηλής ετοιμότητας» καθώς θα βγουν στην ανοικτή θάλασσα δεκάδες πλοία με πλήρη οπλισμό που θα προβούν σε ρίψεις με πραγματικά πυρά, χρησιμοποιώντας όλους τους τύπους πυροβόλων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως θα εκτελεστούν σενάρια ανθυποβρυχιακού πολέμου, πολέμου επιφανείας αλλά και αντιαεροπορικού, ενώ θα εφαρμοστούν και τακτικές που χαράχθηκαν επί χάρτου μετά την ελληνοτουρκική κρίση που σημειώθηκε το καλοκαίρι του 2020.

Παράλληλα αυτές τις ημέρες πάντως έχουν αυξηθεί και οι περιπολίες στα χερσαία σύνορα του Έβρου, την ίδια ώρα που τα πρόσφατα αποκτηθέντα Rafale διασχίζουν με πλήρη οπλισμό τον ουρανό, εποπτεύοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα καθημερινά, ενώ οι πιλότοι μας έχουν μάθει, όπως σημειώνουν πηγές από την Πολεμική Αεροπορία, «όλα τα κόλπα που εκπληκτικού αυτού αεροσκάφους που έχει αλλάξει τις ισορροπίες στον αέρα».

newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ