close search results icon

Με επίθεση στην κυβέρνηση η Γενική Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιαννιτσά (pic)

Κεντρική ομιλητής η Θοδώρα Τζάκρη. Ξεκίνησε ο Προσυνεδριακός Διάλογος. 

Με επίθεση στην κυβέρνηση η Γενική Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιαννιτσά (pic)

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Γενική Συνέλευση, στο πλαίσιο του Προσυνεδριακού Διαλόγου που πραγματοποιείται, έγινε στα Γιαννιτσά από την Νομαρχιακή Επιτροπή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ομιλητής στην πολιτική εκδήλωση ήταν η Βουλευτής Θοδώρα Τζάκρη. 

4163b599-71f8-468c-9796-be4dba04ccaa.jpg
screenshot-33-do7WB.png
dc8f097a-27d2-4bc3-b6b6-9890bb6ad1bc.jpg

Διαβάστε όλα όσα είπε στην ομιλία της η κεντρική ομιλητής της εκδήλωσης των Γιαννιτσών Θοδώρα Τζάκρη:

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διανύει μια εντελώς καινούρια φάση της πολιτικής του εξέλιξης.

Μία νέα συνθήκη που διαμορφώθηκε στην σκιά μιας διπλής στρατηγικής ήττας τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2023, η οποία πυροδότησε για πολλούς μήνες μία εσωστρέφεια, η οποία έληξε με την εκλογή του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη και την εντελώς αντιδεοντολογική διάσπαση της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας με υπαιτιότητα κεντρικών στελεχών και βουλευτών μας, οι οποίοι αρνήθηκαν να υπηρετήσουν την συλλογική απόφαση. Και αποφάσισαν να διαμορφώσουν ένα δικό τους κόμμα εντός και εκτός Βουλής.

Είναι προφανές ότι σε ένα μεγάλο, το μεγαλύτερο κόμμα της Αριστεράς στην Ευρώπη σήμερα, είμαστε υποχρεωμένοι να προσπερνάμε τέτοια γεγονότα με ταχύτητα, να επικαιροποιούμε τον πολιτικό μας λόγο και το πρόγραμμά μας, να υιοθετούμε νέες πρακτικές και να στοχεύουμε σταθερά στην ανάληψη της εξουσίας στο όνομα του Ελληνικού λαού.

Έτσι λοιπόν ταυτόχρονα με όλες αυτές τις εξελίξεις και ενώ η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα δίνει έναν παρά πολύ σκληρό αγώνα καθημερινά ενάντια στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο Μητσοτάκη στο Κοινοβούλιο βαδίζουμε προς το έκτακτο συνέδριό μας για να καταθέσουμε όχι το κυβερνητικό μας πρόγραμμα, όχι το πρόγραμμα των ευρωεκλογών αλλά μια συνολική πολιτική τοποθέτηση, η διαμόρφωση και η υπερψήφιση της οποίας είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από εδώ και πέρα.

Κατά την γνώμη μου το κείμενο των θέσεών μας καλύπτει σχεδόν το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν το εσωτερικό και το εξωτερικό περιβάλλον της χώρας, την οικονομική ανάπτυξη, την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και τελικά την ανοικοδόμηση ενός κοινωνικού κράτους που θα λειτουργεί δίκαια υπέρ των πολλών και όχι των λίγων.

Όπως αντιλαμβάνεστε, ένα γενικό πολιτικό κείμενο όπως αυτό δεν έχει τον ρόλο ενός αιχμηρού πολιτικού παρεμβατικού κειμένου καθώς όπως σας είπα δεν είναι πρόγραμμα. Είναι το ιδεολογικό περίγραμμα εντός του οποίου θεμελιώνεται με την συμβολή όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το επικαιροποιημένο πολιτικό μας πρόγραμμα.

Όπως γνωρίζετε θα γίνουν δύο συνελεύσεις.

Η πρώτη είναι η σημερινή, όπου υποθέτω ότι έχετε λάβει το κείμενο, εγώ θα σταθώ στα βασικά του σημεία. Και φυσικά θα σας ακούσω για να σας απαντήσω στις ερωτήσεις σας .

Συντρόφισσες και σύντροφοι

Η δεύτερη συνεδρίαση που θα γίνει είναι αυτή στην οποία θα κατατεθούν και οι συμβολές σας, θα συζητηθούν αυτές και θα προωθηθούν προς την Επιτροπή θέσεων ώστε να οριστικοποιηθεί και το κείμενο που θα έρθει προς ψήφιση στο συνέδριό μας.

Όπως γνωρίζετε 17 και 18 Φλεβάρη έχουμε ταυτόχρονη εκλογή συνέδρων, συντονιστικών οργάνων στις ΟΜ και Νομαρχιακών Επιτροπών.

Και ως τότε θα έχουν ολοκληρωθεί και οι συνελεύσεις.

Παράλληλα με τον συνεδριακό διάλογο έχουν προετοιμαστεί και θα κατέβουν στην βάση και στην κοινωνία τρεις κομβικές καμπάνιες με συγκεκριμένα πολιτικά μέτρα και πρωτοβουλίες:

Μία για την ακρίβεια, μία για το στεγαστικό πρόβλημα και μία για την ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και των κόκκινων δανείων.

Όπως αντιλαμβάνεστε όλα αυτά συντελούνται σε χρόνο ρεκόρ με βάση όσα γνωρίζαμε για την λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην μεθοδολογία που έφερε στο προσκήνιο ο νέος μας πρόεδρος και στην οποία ανταποκρίθηκε το σύνολο των μελών της ΚΕ, των τμημάτων του κόμματος, της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας και ενός σημαντικού αριθμού επιστημόνων που έχουν προλάβει να ενσωματωθούν μέσα από την διαδικασία των think tanks η οποία όμως για να είμαστε ειλικρινείς είναι μια πρωτοβουλία που θα εξελιχθεί σε βάθος χρόνου με αποτέλεσμα η συμβολή των think tanks στο συνέδριό μας να είναι εξαιρετικά περιορισμένη καθώς ακόμη γίνεται επεξεργασία των χιλιάδων βιογραφικών που έχουν κατατεθεί για τα think tanks.

Το βάρος της ευθύνης λοιπόν για τις πολιτικές μας θέσεις για ένα άψογο συνέδριο και μια νικηφόρα προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές βαραίνει όλους εμάς, τα μέλη του κόμματος και τα νέα όργανα που θα εκλέξουμε.

Επιγραμματικά θα σταθώ σε μερικά σημεία του κειμένου ώστε να δώσω και το έναυσμα για τον διάλογο που θα ακολουθήσει και τις τοποθετήσεις σας.

Παρακάμπτω τις πρώτες 20 σελίδες που είναι ταυτοτικά ζητήματα που τα έχουμε ξανασυζητήσει και την θέση μας στην Ευρώπη και τα σχετικά και θα ξεκινήσω από τα αίτια της ήττας.

Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Θέλω να μπω κατευθείαν στην ουσία των ζητημάτων που όλοι γνωρίζουμε ότι απασχολούν τα μέλη μας και τους φίλους μας και όσους έδωσαν τον αγώνα κατά την κυβερνητική μας περίοδο και πολύ περισσότερο όσους προσήλθαν με ελπίδα από το 2019 και μετά. Και έζησαν την διπλή συντριπτική ήττα του 2023 και ως εκ τούτου έχει αξία να δούμε κατάματα τις αλήθειες μας και να σταθούμε με ευθύτητα απέναντι στα αίτια της ήττας.

Μετά από πολλή κουβέντα σε όλα τα επίπεδα των συλλογικών οργάνων του κόμματος η Κεντρική μας Επιτροπή συμπύκνωσε τα αίτια της ήττας στο εξής:

ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ η πανδημία από τις αρχές του 2020 και ο τρόπος που την χειρίστηκε η κυβέρνηση σαν εργαλείο εγκλεισμού, από-κοινωνικοποίησης και τρομοκράτησης της κοινωνίας συνέβαλε καθοριστικά στην αποδόμηση του κοινωνικού και πολιτικού ιστού όπως τον γνωρίζουμε και στην χαλάρωση των δεσμών και της σημασίας της φυσικής συμμετοχής των μελών μας σε κομματικές δράσεις.

Θυμάστε ότι όλα γινόντουσαν για μια διετία μέσω τηλεδιασκέψεων. Και όσο εμείς συσκεπτόμασταν η θρασύτατη κυβέρνηση νομοθετούσε με προεδρικά διατάγματα και νομιμοποιούσε τα αδιανόητα.

Στην συνέχεια η κυβέρνηση οικοδόμησε σε συνεργασία με τα καλοπληρωμένα από αυτήν μέσα ενημέρωσης μια επικοινωνιακή νομοτέλεια, την οποία πέτυχε να την περάσει σαν γραμμή στην κοινωνία και αυτή συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο: «όλοι ίδιοι είναι-τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει μέσα από την πολιτική-όλες οι διαθέσιμες επιλογές είναι ευρωπαϊκός μονόδρομος.

Παρά τον αγώνα του Αλέξη Τσίπρα και όλων εμάς στην Βουλή η επικοινωνιακή μηχανή Μητσοτάκη απέκρυψε και ακύρωσε την δική μας διαφορετική οπτική γωνία.

Γιατί φυσικά ήταν ένα μεγάλο ψέμα, αυτό το τρίπτυχο καθώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι και η αξία της πολιτικής είναι τεράστια και σε όλη την Ευρώπη προστάτευσαν τον κόσμο της εργασίας του επιχειρείν και την δημόσια υγεία πολύ πιο αποτελεσματικά από ό,τι στην Ελλάδα.

Όπως είδαμε όμως το χρήμα και η επικοινωνία νίκησαν.

Ένα τρίτο αίτια ήττας είναι ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ελέγχοντας ασφυκτικά όλους τους αρμούς της εξουσίας κατόρθωσε να μοιράσει δισεκατομμύρια πρωτίστως σε φίλα προσκείμενα σε αυτήν επιχειρήσεις, αλλά και σε όλη την αγορά, ακόμη κι αν μιλάμε για μικροποσά, τα οποία όμως αποδείχτηκαν ρωγμή μέσα από την οποία διείσδυσε η προπαγάνδα Μητσοτάκη σε όλο το φάσμα των μικρομεσαίων και των εργαζομένων, οι οποίοι στην εποχή αυτή της μεγάλης κρίσης έλαβαν χρήματα.

Ένα τέταρτο αίτιο της ήττας ήταν η επέκταση της επιχείρησης εξαγοράς της εύνοιας οικονομικών φορέων στο πεδίο οικοδόμησης ενός πανίσχυρου δικτύου πελατειακών σχέσεων μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επιμελητηρίων και όλων των ελεγχόμενων από το κράτος φορέων.

Ακόμη και χιλιάδες προσλήψεις έκαναν σε τομείς που δεν έπρεπε σε προεκλογικό χρόνο, αλλά και από την αρχή της θητείας της.

ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΖΗΤΗΜΑ: ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ νωρίτερα απέτυχαν παταγωδώς στο θέμα της αντιστοίχισης του εκλογικού ποσοστού μας σε εθνικό επίπεδο με το αποτύπωμά μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α και Β’ Βαθμού. Κι αυτό αποδείχτηκε καταστροφικό.

Γιατί σώσαμε την Ελλάδα, την βγάλαμε από τα μνημόνια, ρυθμίσαμε το χρέος, κρατήσαμε όρθιο το σύστημα υγείας και δώσαμε φάρμακο και περίθαλψη σε όλους τους Έλληνες ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, σώσαμε την κοινωνία από την χρεωκοπία, ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΣΩΣΑΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ.

ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτό απέδειξε με τον πιο οδυνηρό τρόπο ότι αν θέλουμε να είμαστε η κυβερνώσα αριστερά δεν έχουμε το δικαίωμα μόνο να σκεφτόμαστε, αλλά έχουμε και χρέος να ακολουθούμε και πρακτικές των κομμάτων εξουσίας.

Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Δεδομένων αυτών που σας είπα προσθέστε στα αίτια της ήττας και τα εξής:

Πρώτον την έλλειψη αξιοπιστίας μας την οποία εξέθρεψαν αφενός η αμέλειά μας να υπερασπιστούμε το κυβερνητικό μας έργο ως υπόβαθρο αξιοπιστίας, αφετέρου δε το γεγονός ότι για να διατηρήσουμε την πολυφωνία της αριστεράς καταλήξαμε ότι έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας και άρεσε στην κοινωνία, την ίδια ή την επόμενη μέρα να το αποδομούν σε όλα τα μέσα ενημέρωσης κορυφαία στελέχη μας τα οποία μετά την ήττα, αφού υποστήκαμε την καταστροφή εξαιτίας τους, διέσπασαν και το κόμμα και την κοινοβουλευτική ομάδα εκδικούμενοι τα μέλη και τους φίλους που τους χρέωσαν την συστηματική υπονόμευση του Αλέξη Τσίπρα και την εκλογική ήττα.

Κάναμε και ένα άλλο λάθος όμως συντρόφισσες και σύντροφοι.

Όπως αποδείχτηκε με ευθύνη όλων ημών των κεντρικών στελεχών και της συλλογικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ασκήσαμε μια αναποτελεσματική, απλά καταγγελτική αντιπολίτευση, χωρίς να προτείνουμε λύσεις με θετικό πρόσημο, οι οποίες να γίνονται πιστευτές από το εκλογικό σώμα, υπό το βάρος της καθολικής προπαγάνδας Μητσοτάκη.

Έτσι λοιπόν θεωρήσαμε ότι δεν ήταν υποχρεωτικό να αλλάξουμε, ενώ οι συνθήκες είχαν αλλάξει, τώρα πια που δεν μας έσπρωχνε προς την εξουσία η ελπίδα του 2015. Και δεν αλλάξαμε.

Αφήσαμε στα χαρτιά την διεύρυνση καθώς μόνο αυξήσαμε τα μέλη μας, αλλά μια πεφωτισμένη ηγεσία που σήμερα σηκώθηκε κι έφυγε, τα παραμέλησε. Και δεν διευρύναμε την αντίληψη μας και τις πρακτικές μας παρά μόνο τον αριθμό των μελών μας.

Δεν αναφέρομαι φυσικά στις προθέσεις και στις πρακτικές του Αλέξη Τσίπρα, αλλά στην χειραγώγησή τους και στην αλλοίωσή τους από αυτούς που αναλάμβαναν την ευθύνη να κάνουν πράξη τις πολιτικές μας στο κόμμα.

Παρότι δεν μου αναλογεί αντικειμενικά κάποιο μερίδιο ευθύνης για αυτή την αποτυχία, θέλω απόψε εδώ, συντρόφισσες και σύντροφοι κοιτώντας στα ματιά τα μέλη μας και τους φίλους μας να ζητήσω μια ειλικρινή συγνώμη εκ μέρους του κόμματος.

Η ζωή απέδειξε ότι ο εχθρός δεν ήταν μόνο ο Μητσοτάκης.

Κλείνω λοιπόν συντρόφισσες και σύντροφοι με τα αίτια για την ήττα και με ένα πολύ σημαντικό λάθος μας που κι αυτό βαρύνει όλους μας εξίσου με δίκαιη αναλογικότητα.

Κι αυτό συνοψίζεται στην φράση «ΥΠΟΤΙΜΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ». Επειδή πιστεύαμε ότι ήταν αδιανόητο, το ελάχιστο δικό του αποτύπωμα να υπερβεί το τεράστιο αποτύπωμα του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως απέδειξε όμως η ζωή ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι ένα μεμονωμένο πολιτικό πρόσωπο, αλλά ο εκφραστής όλου του αρρωστημένου ολιγαρχικού υπόβαθρου της χώρας, το οποίο δια στόματος Βορίδη μας διαμήνυσε πολλά χρόνια νωρίτερα, ότι θα έκαναν τα πάντα για να μην ξανακυβερνήσει η αριστερά.

Όποιος υποτιμά τον αντίπαλο χάνει. Κι αυτό δεν θέλω να το βγάλει κανείς από το μυαλό του για το μέλλον.

Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Θέλω να πάμε και λίγο στα θετικά.

Γιατί η ήττα μας αφύπνησε κι αλλάξαμε συνολικά και αλλάζουμε καθημερινά τον τρόπο σκέψης και δράσης μας. Κι αυτήν την φορά έχουμε ευνοϊκές συνθήκες, όχι μόνο γιατί εμείς δουλεύουμε πολύ σκληρότερα από το παρελθόν και προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά και γιατί οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα και τον κόσμο κάνουν τους Έλληνες να ανοίξουν τα αυτιά τους, να καταλάβουν τα ψέματα Μητσοτάκη και να αντιληφθούν ότι τα πράγματα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορούν να πάνε καλύτερα.

ΠΡΩΤΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΑΣ: Ο Μητσοτάκης δεν έχει πλέον λεφτά να μοιράσει και να το κάνει με τον ανεξέλεγκτο τρόπο που το έκανε κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Τώρα τα χρήματα που έχει στην διάθεσή του υπόκεινται σε πλήρεις ελέγχους, δεν έχει συμμαχία και υποστήριξη από τις μεγάλες χώρες που στήριξαν την πολιτική του και δοκιμάζονται και οι ίδιες σκληρά από την κρίση, και, το πιο βασικό του τέλειωσαν και τα κόλπα και το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος έχουν ξεπεράσει τα 700 δις.

Και επειδή είναι όμηρος των τραπεζιτών και των funds δεν μπορεί να ρυθμίσει και τα δάνεια, αλλά ούτε και τα χρέη προς το δημόσιο.

Όπως δεν μπορεί και να ελέγξει και την ασύστολη κερδοσκοπία των ολιγοπωλίων που τον στήριξαν και η κοινωνία πια δεν έχει να ζήσει.

Γιατί η ακρίβεια σαρώνει τα πάντα.

Ξαναδιώχνει κατά χιλιάδες τους νέους μας στο εξωτερικό.

Και στην Ελλάδα διαμορφώνεται ένα υπόβαθρο αντίστασης και αντίδρασης που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει αποδείξει ότι ξέρει να το εκφράζει. Αυτή την φορά με προτάσεις και λύσεις και με την ανεξαρτησία που του επιτρέπει το γεγονός ότι ούτε το κόμμα μας ούτε τον προεδρό μας όπως και τον προηγούμενο πρόεδρο δεν μας ελέγχει και δεν μπορεί να μας εκβιάσει κανένα καρτέλ.

Η κοινωνία έχει μάτια και βλέπει.

Η χρεωκοπία του συστήματος υγείας, οι ανασφάλιστοι πολλαπλασιάζονται και στενάζουν από την έλλειψη περίθαλψης και φαρμάκου, οι άνθρωποι της εργασίας και οι μικρομεσαίοι χάνουν τα σπίτια τους αβοήθητοι και εμείς απαλλαγμένοι από ιδεοληψίες του παρελθόντος έχουμε πανέτοιμη πρόταση- άμεσα εφαρμόσιμη για όλα τα μεγάλα προβλήματα.

Κι αφού τα κάνουμε κτήμα της κοινωνίας θα καταθέσουμε και προτάσεις νόμου για να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας και να πείσουμε ότι είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε με απόλυτη δικαιοσύνη για όλους, χωρίς να αδικούμε κανέναν μέσω υπερφορολόγησης, μέσω αναχρονιστικών μεθόδων διακυβέρνησης, γιατί για εμάς μόνος αντίπαλος είναι τα ολιγοπώλια που λιμαίνονται την χώρα ατιμώρητα.

Συντρόφισσες και σύντροφοι

Οι παρεμβάσεις μας όπως θα διαβάσετε και στο κείμενο εκτείνονται στο σύνολο της οικονομίας, της κοινωνίας, των θεσμών και της δημοκρατίας.

Αλλάζουμε τον τρόπο αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Αλλάζουμε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, αναγεννώντας την εγχώρια παραγωγή και δημιουργώντας χιλιάδες καλοπληρωμένες θέσεις δουλειάς στην πατρίδα μας για τους νέους που έμειναν αλλά και για αυτούς που έφυγαν.

Αλλάζουμε το φορολογικό σύστημα αυξήσουμε την κίνηση χρήματος στην αγορά, για να αχρηστεύσουμε με την συμμαχία όλων των εμπλεκομένων τους μηχανισμούς φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής γιατί σύγχρονη αριστερά σημαίνει όχι μόνο να επιβιώνεις, αλλά και να ευημερείς και να αποταμιεύεις και να αξίζει να επενδύεις στην χώρα σου κάθε νόμιμο ευρώ που κερδίζεις από την δουλειά σου.

Αλλάζουμε τον τρόπο οργάνωσης του δημόσιου τομέα.

Αναδιαρθρώνουμε και στελεχώνουμε δημόσιες υπηρεσίες.

Και μετατρέπουμε τους δημοσίους υπαλλήλους από μισθολογικούς πληβείους σε καλοπληρωμένους δημόσιους λειτουργούς.

Που θα βοηθούν τον πολίτη, το επιχειρείν και θα υπερασπίζονται την υγεία, την δικαιοσύνη και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους.

Αναδιαρθρώνουμε ολιστικά το ιδιωτικό χρέος προς το δημόσιο και τις τράπεζες και προστατεύουμε απόλυτα το ύψιστο αγαθό και δικαίωμα στην κατοικία και στην υγεία.

Προστατεύουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο και επενδύουμε σε αυτό.

Κατοχυρώνοντας το ίσο και καθολικό δικαίωμα πρόσβασης όλων των παιδιών στην γνώση με τις υψηλότερες ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Να βάλουμε ένα ΤΕΛΟΣ στο αφήγημα του κ. Μητσοτάκη συντρόφισσες και σύντροφοι.

Αν τα δημόσια πανεπιστήμια στην Ελλάδα δεν ήταν καλά δεν θα ήταν οι απόφοιτοί τους περιζήτητοι σε όλο τον κόσμο.

Προστατεύουμε τέλος, χωρίς κανένα συμβιβασμό, τον κόσμο της εργασίας και τα δικαιώματά του.

Και ξαναδίνουμε δύναμη στο εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων.

Τι να τον κάνουμε συντρόφισσες και σύντροφοι τον ονομαστικό μισθό, αν περισσεύει μήνας στο τέλος του μισθού; Και 1500 ευρώ να γίνει ο μισθός στην Ελλάδα του Μητσοτάκη πάλι δεν θα φτάνουν και πάλι ο κόσμος θα χάνει τα σπίτια του.

Αλλάζουμε συντρόφισσες και σύντροφοι εκ βάθρων το σύστημα απονομής δικαιοσύνης.

Αυξάνοντας το προσωπικό των λειτουργών της και θωρακίζοντάς τους για να κάνουν την δουλειά τους σωστά και ανεπηρέαστοι από τις βουλές της εκτελεστικής εξουσίας.

Συντρόφισσες και σύντροφοι

Σας ζητώ συγνώμη αν μακρυγόρησα.

Αλλά αυτά ήταν σημεία στα οποία δεν μπορούσα να μην σταθώ.

Μελετώντας το κείμενο και ενόψει και της δεύτερης συνέλευσης είμαι βέβαιη ότι θα συμβάλλετε αποφασιστικά στο τελικό κείμενο που θα διαμορφωθεί και θα ψηφιστεί στο συνέδριό μας.

Θέλω να σας καλέσω να γίνετε συμμέτοχοι σε αυτή την εμπειρία ανασυγκρότησης και ανασχηματισμού.

Να γίνετε το κύτταρο της σύγχρονης αριστεράς.

Γιατί στην σύγχρονη αριστερά, τα μέλη έχουν αξία.

Και αυτοί είναι η πυξίδα μας, αυτός είναι ο δικός μας χάρτης.

Να είστε βέβαιες και βέβαιοι τώρα που έχουμε μόνο εξωτερικούς αντιπάλους θα τρέξουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα και θα κερδίσουμε ξανά.

Δικαιώνοντας όχι μόνο τις προσδοκίες του Ελληνικού λαού, όχι μόνο τους σχεδιασμούς της νέας ηγεσίας, αλλά και την τεράστια παρακαταθήκη που μας κληροδότησε ο Αλέξης Τσίπρας".




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ