Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 11η Πεζοπορία στο Αγίασμα του Αη Γιάννη στο Νεοχώρι

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρίου διοργάνωσε με επιτυχία την καθιερωμένη 11η Πεζοπορία προς τη σπηλιά – Αγίασμα του Αη Γιάννη, προσελκύοντας για ακόμη μια χρονιά πλήθος συμμετεχόντων από το χωριό αλλά και την ευρύτερη περιοχή.
Η πεζοπορία, η οποία έχει πλέον εξελιχθεί σε θεσμό για την τοπική κοινωνία, ξεκίνησε νωρίς το πρωί, με δεκάδες πολίτες κάθε ηλικίας να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του συλλόγου, τιμώντας την ημέρα και τον ιδιαίτερο αυτό τόπο.

Στο Αγίασμα τελέστηκε δέηση, την οποία πλαισίωσαν με κατανυκτικά ψάλματα τα παιδιά του κατηχητικού της ενορίας Νεοχωρίου, προσδίδοντας ιδιαίτερο πνευματικό τόνο στην εκδήλωση.
Ακολούθησε παραδοσιακός μπουφές με τοπικά εδέσματα, προσφορά των μελών και φίλων του συλλόγου, ενώ ξεχωριστή θέση είχε το αγαπημένο παραδοσιακό ρόφημα τσαχλαμά (ξινόγαλο), που προσφέρθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με κέφι και χαμόγελα, καθώς τα παιδιά που συμμετείχαν στην πεζοπορία διαγωνίστηκαν στις καθιερωμένες καρπουζομαχίες, ένα παιχνίδι που αποτελεί πλέον αγαπημένο έθιμο και χαρίζει στιγμές ξεγνοιασιάς και γέλιου.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρίου ευχαρίστησε όλους όσοι στήριξαν και φέτος τη δράση, τονίζοντας ότι τέτοιες πρωτοβουλίες ενισχύουν τους δεσμούς της τοπικής κοινωνίας και αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.
ΣΧΟΛΙΑ