close search results icon

Με επιτυχία το 17ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ

Ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός. 

Μοναδικό παζλ μουσικής, χορού και πολιτισμού ήταν και φέτος το Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Τα νιάτα και η δύναμη έκαναν και πάλι τη διαφορά στο κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για τον ποντιακό ελληνισμό, που έγινε στην Κομοτηνή, στο Κλειστό Γυμναστήριο των ΣΕΦΑΑ στην πανεπιστημιούπολη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ).

Στο 17ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, που ήταν αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Λοζάνης, τιμήθηκαν τρεις σημαντικές προσωπικότητες: ο Τζορτζ Τρελόαρ, ο Λευτέρης Χαψιάδης και ο Γεώργιος Κεσίδης.

Παρουσιάστρια της διοργάνωσης ήταν η δημοσιογράφος και εκδότρια της εφημερίδας Παρατηρητής της Θράκης Νατάσσα Βαφειάδου, ενώ ο Μιχάλης Βαμβακάς και η Χρύσα Μαυρίδου είχαν τη σκηνοθεσία της.

Το σήμα της επίσημης έναρξης του Φεστιβάλ δόθηκε όταν με υπερηφάνεια μπήκαν στο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου ΣΕΦΑΑ κορίτσια κι αγόρια κρατώντας τα λάβαρα των ποντιακών σωματείων-μελών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας.

Το χειροκρότημα που τους χάρισαν οι χιλιάδες θεατές ήταν και το καλωσόρισμα για τους 1.700 πρωταγωνιστές του κορυφαίου πολιτιστικού γεγονότος για τον ποντιακό ελληνισμό, που για ακόμα μία χρονιά θύμισαν σε όλους τι σημαίνει να μπαίνεις ψυχωμένα στο χορό και να μην είσαι πια εσύ αλλά «εμείς, ο Πόντος όλος»!

alx4808.jpg
alx4630.jpg
alx4693-CLJxJ.jpg
alx4591.jpg





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ