close search results icon

Με ιδιαίτερη επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου «Για πάντα μαζί» της Νίκης Ποζίδου στη Σκύδρα

Με ιδιαίτερη επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου «Για πάντα μαζί» της Νίκης Ποζίδου στη Σκύδρα


Με μεγάλη συμμετοχή και έντονο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, στο Anemone Cafe Bar στη Σκύδρα, η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Νίκης Ποζίδου «Για πάντα μαζί», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, φίλους της λογοτεχνίας και του θεάτρου, καθώς και εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, σε μια βραδιά με έντονο συναισθηματικό και πολιτιστικό αποτύπωμα.

20260228-192943.jpg


Το «Για πάντα μαζί» είναι μια μονόπρακτη κωμωδία σε εννέα σκηνές, η οποία μέσα από το χιούμορ και τον ζωντανό θεατρικό λόγο αγγίζει βαθιά ανθρώπινα ζητήματα. Πέρα από τις καθημερινές εντάσεις και τη φθορά της ρουτίνας, το έργο αναφέρεται και στη δοκιμασία μιας σοβαρής ασθένειας, όπως το Αλτσχάιμερ, αναδεικνύοντας τη δύναμη της αγάπης, της φροντίδας και της αφοσίωσης απέναντι στην απώλεια μνήμης. Η κωμωδία εναλλάσσεται με τη συγκίνηση, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που, όπως ανέφερε η ίδια η συγγραφέας, λειτουργεί ως «καταφύγιο ελπίδας και αισιοδοξίας».

20260228-182221.jpg


Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία η Νίκη Ποζίδου αφιέρωσε την εκδήλωση στη μνήμη των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία των Τεμπών, καλώντας το κοινό να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη τους. Η αναφορά αυτή προσέδωσε έναν βαθύ και ανθρώπινο τόνο στη βραδιά.

Ξεχωριστό χρώμα στην παρουσίαση έδωσε η ζωντανή ερμηνεία σκηνών του έργου από τους ηθοποιούς Λευτέρη Λιθαρή (ΚΘΒΕ) και Εύη Εμμανουήλ, οι οποίοι απέδωσαν αποσπάσματα της κωμωδίας, μεταφέροντας στο κοινό τη θεατρική της δυναμική και αποσπώντας θερμό χειροκρότημα.

20260228-185345.jpg


Για το βιβλίο μίλησαν η Ευγενία Μηνασίδου, Καθηγήτρια και Κοσμήτορας της ΔΙΠΑΕ, και η Πέπη Ανσουριάν, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και Πρόεδρος της Πολιτείας Πολιτισμού, αναδεικνύοντας τις κοινωνικές και ανθρώπινες διαστάσεις του έργου.

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Στέφανος Μίντζας, δίνοντας ρυθμό σε έναν ζωντανό και ουσιαστικό διάλογο με τη συγγραφέα και τους ομιλητές. Ο δημοσιογράφος Ανδρέας Σταματόπουλος, αν και είχε αρχικά ανακοινωθεί, δεν κατέστη δυνατό να παραστεί.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης, επιβεβαιώνοντας τη σημασία των πολιτιστικών πρωτοβουλιών για την περιοχή.

20260228-192904.jpg
20260228-175856.jpg
Παρων και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Θωμάς Σεβαστιάδης



Κλείνοντας, η Νίκη Ποζίδου ευχαρίστησε θερμά τους ομιλητές, τους ηθοποιούς, τους θεατρικούς συλλόγους και όλους όσοι στηρίζουν διαχρονικά το θέατρο και τον πολιτισμό, καθώς και το κοινό που αγκαλιάζει κάθε δημιουργική προσπάθεια.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε σε θερμό κλίμα, με υπογραφές βιβλίων και συζητήσεις, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και αισιοδοξία για τη συνέχεια της πορείας του «Για πάντα μαζί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ