«Με λαμπρότητα η πανήγυρη του Αγίου Ευγενίου Τραπεζούντιου στην Καλαμαριά – Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιουστίνος»
Με λαμπρότητα, κατάνυξη και τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέστηκε η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευγενίου Τραπεζούντιου στην Καλαμαριά, την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026.

Στο επίκεντρο της μεγάλης αυτής πνευματικής σύναξης βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιουστίνος, ο οποίος χοροστάτησε και λειτούργησε πλαισιωμένος από άλλους Αρχιερείς, πλήθος ιερέων και διακόνων, προσδίδοντας ιδιαίτερη λαμπρότητα στη πανήγυρη του ενδόξου μεγαλομάρτυρος Άγιος Ευγένιος Τραπεζούντιος.

Ο Μητροπολίτης Ιουστίνος, με τη σεμνότητα, τη θεολογική του συγκρότηση και τον πατρικό του λόγο, επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά γιατί χαίρει της εκτίμησης και της αγάπης του κλήρου και του λαού. Κατά το κήρυγμά του, αναφέρθηκε στο μαρτυρικό φρόνημα του Αγίου Ευγενίου, στη σημασία της πίστης στη σύγχρονη εποχή και στην ανάγκη ενότητας, ταπείνωσης και έμπρακτης αγάπης.

Η παρουσία του δεν περιορίστηκε μόνο στο τυπικό της λατρείας. Με απλότητα και πνευματική αρχοντιά, ο Σεβασμιώτατος επικοινώνησε με τους πιστούς, ευλόγησε μικρούς και μεγάλους και ανέδειξε το αληθινό πρόσωπο ενός καλού Ιεράρχη: ποιμένα κοντά στο ποίμνιο, διδάσκαλου με λόγο καθαρό και πατέρα με ανοιχτή καρδιά.
Η συμμετοχή των συλλειτουργούντων Αρχιερέων και των ιερέων, καθώς και η άψογη προετοιμασία της ενορίας, συνέβαλαν ώστε η πανήγυρη να αποτελέσει σημείο πνευματικής αναφοράς για την Καλαμαριά και ευρύτερα για τη Θεσσαλονίκη.

Η ημέρα αυτή άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στις καρδιές των πιστών, υπενθυμίζοντας ότι η Εκκλησία παραμένει ζωντανή, όταν έχει Ιεράρχες με πίστη, ήθος και αληθινή αγάπη για τον άνθρωπο — χαρακτηριστικά που ο Μητροπολίτης Ιουστίνος φέρει και αποδεικνύει καθημερινά με το έργο και την παρουσία του.
ΣΧΟΛΙΑ