close search results icon

Με μεγάλη επιτυχία η δράση του Συμβαδί-ζω ‘’ Έλα στη θέση μου’’

Ο κόσμος "ένιωσε" τον "κόσμο" τους. 

Πολύ μεγάλη επιτυχία είχε η δράση του συλλόγου Συμαβαδί-ζω ‘’ Έλα στη θέση μου’’ που πραγματοποιήθηκε για δύο ημέρες στα πλαίσια της 7ης Ανθοέκθεσης Δήμου Σκύδρας.

Μικροί και μεγάλοι κάθισαν σε αναπηρικά αμαξίδια και ένιωσαν πώς είναι η καθημερινή κίνηση των ατόμων με αναπηρία. Ένιωσαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αλλά και τις σωματικές και ψυχικές δυνάμεις που απαιτούνται.

19c02470-b41c-4010-b154-f52d08373efe.jpeg


Κατανόησαν το αυτονόητο καθήκον των οδηγών οχημάτων να μην παρκάρουν μπροστά στις ράμπες πεζοδρομίων. Συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο ώστε να καταγραφούν χρήσιμα συμπεράσματα.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος "η βιωματική αυτή δράση μας, ήταν από τις ομορφότερες στιγμές του συλλόγου μας. Ουσιαστική και ακριβώς στον στόχο, που είναι να μάθει μέχρι και ο τελευταίος πολίτης γύρω μας, ότι σεβόμαστε, δίνουμε προτεραιότητα, εντάσσουμε στην καθημερινότητα τα άτομα με αναπηρία. Δημιουργούμε και οργανώνουμε τους χώρους μας, προσαρμοσμένους πρώτα απ’ όλα σε αυτά τα άτομα. Η σκέψη μας είναι αυτή η δράση να επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σε διάφορες μορφές και τοποθεσίες".

34452c86-aaa0-4d57-b098-e0f170f8ab2e.jpeg


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ