close search results icon

Με μεγαλειώδη λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε η Υπαπαντή του Κυρίου στη Νάουσα – Πανηγύρισε ο Ι.Ν. της Παντάνασσας (Βίντεο + Φωτό)

Ο Ιερός Ναός της Υπαπαντής του Κυρίου, η Παντάνασσα, πολιούχος της Νάουσας, πανηγύρισε το πρωί της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου ανήμερα της εορτής.

Με μεγαλειώδη λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε η Υπαπαντή του Κυρίου στη Νάουσα – Πανηγύρισε ο Ι.Ν. της Παντάνασσας (Βίντεο + Φωτό)

Η Θεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, μια από τις 12 σημαντικότερες της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης η οποία γιορτάζεται σε ανάμνηση του γεγονότος της έλευσης του μικρού Ιησού 40 ημέρες μετά τη γέννησή Του στο ναό των Ιεροσολύμων, τιμήθηκε με θρησκευτική επισημότητα, λαμπρότητα και ευλαβή κατάνυξη στη Νάουσα της Πάρου.

Ο Ιερός Ναός της Υπαπαντής του Κυρίου, η Παντάνασσα, πολιούχος της Νάουσας, πανηγύρισε το πρωί της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου ανήμερα της εορτής. Εκεί, τελέστηκε παρουσία πλήθους πιστών και εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων της Νάουσας, Όρθρος και Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου.

Στις μεγαλοπρεπείς λατρευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Γ. Βρούτσης, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μ. Κωβαίος, ο Έπαρχος Πάρου – Αντιπάρου κ. Κ. Μπιζάς και Αντιδήμαρχοι.

Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, πλήθος κόσμου και επίσημοι, ακολούθησαν με ευσέβεια τη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Παντάνασσας στα σοκάκια του οικισμού της Νάουσας ενώ την κατανυκτική ατμόσφαιρα πλημμύριζε μουσική από κρουστά όργανα των μαθητών του Γυμνασίου Νάουσας.

0-m9c9x.jpg
1-AGCrx.jpg
2-tl7GK.jpg
3-0y2fS.jpg

πηγή: parianostypos.gr




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ