Με «σκληρό ροκ» αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τον Τσίπρα -Τι πιστεύουν στο Μαξίμου

φωτο Sooc
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΕΛΗΣ
Με ευθεία επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και Αλέξη Τσίπρα, χρησιμοποιώντας οξείς χαρακτηρισμούς, έκανε πρεμιέρα στη νέα πολιτική σεζόν η κυβέρνηση, προϊδεάζοντας για τα όσα θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.
Το Μέγαρο Μαξίμου, δύο εβδομάδες πριν τη ΔΕΘ, ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους δείχνοντας τη διάθεση που υπάρχει στο κυβερνητικό επιτελείο για σκληρή αντιπαράθεση στη γραμμή «δεν θα αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω» όσον αφορά την κριτική που δέχεται.
Τον τόνο έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα με φράσεις όπως «πολιτικοί απατεώνες» για το ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την οικονομία, ενώ για τον κ. Τσίπρα υποστήριξε, με αφορμή τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού στη Le Monde, πως στους μόνους που έχει λείψει είναι «βαρυποινίτες, εγκληματίες, βιαστές, δολοφόνους, εμπόρους ναρκωτικών που αποφυλακίστηκαν επί των ημερών του με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα». Μετά τις αναμενόμενες αντιδράσεις κυβερνητικά στελέχη σημείωναν πως δεν επιδιώκουν «μία ανούσια πόλωση», αλλά, αυτό «δεν σημαίνει πως θα αφήσουμε αναπάντητες τις επιθέσεις που δεχόμαστε». Μάλιστα, μέσω κυβερνητικών πηγών, το Μέγαρο Μαξίμου επέμεινε στη ρητορική του, αποκρούοντας τους χαρακτηρισμούς για «τοξικότητα» και «χυδαιότητα».
Μαρινάκης: «Πολιτική απάτη ή ασχετοσύνη το ΠΑΣΟΚ» -Σφοδρή κόντρα για την οικονομία
Αιχμή της κόντρας με τη Χαριλάου Τρικούπη αποτελεί η οικονομία με τον κ. Μαρινάκη να υποστηρίζει πως είναι σε εξέλιξη μία προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών παρουσιάζοντας παραπλανητικά στοιχεία για τον πληθωρισμό και το ΑΕΠ. «Αυτό λέγεται πολιτική απάτη ή ασχετοσύνη και αυτό χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ», όπως είπε. Επίσης, κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να απαντήσει «από που θα χρηματοδοτήσει τα μέτρα που εξαγγέλλει, όταν μόνο η υπόσχεση για 13ο μισθό στο δημόσιο απαιτεί 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ, όσο και ο συνολικός δημοσιονομικός χώρος», καταλήγοντας πως «το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η χώρα μας είναι νέους πολιτικούς απατεώνες, οι οποίοι τάζουν λεφτά από εκεί που δεν υπάρχουν». Η στρατηγική της κυβέρνησης είναι να παίξει το χαρτί της σταθερότητας και να επενδύσει στην «ειλικρίνεια και την υπευθυνότητα» έναντι μίας «φτηνής αντιπολίτευσης», κάτι που θα γίνει ακόμα πιο έντονο μετά τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.
Πώς βλέπει η ΝΔ την επιστροφή Τσίπρα
Ακόμα πιο σκληρή ήταν η επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα. Κάτι που δεν προκαλεί εντύπωση σε όσους γνωρίζουν τα όσα συζητούνται παρασκηνιακά στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως έχει γράψει το iefimerida.gr, στον κυβερνητικό πυρήνα θα επιθυμούσαν την επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού με νέο κόμμα, ώστε να είναι ο βασικός αντίπαλος στις εκλογές, ακόμα κι αν δεν συμφωνούν άπαντες σε αυτό. Η κυρίαρχη άποψη είναι πως στο δρόμο για τις κάλπες η ύπαρξη ενός άλλου πόλου θα συσπείρωνε τη βάση της ΝΔ και θα μπορούσε να επανασυστήσει, σε άλλη μορφή, το πάλαι ποτέ αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο αν επικεφαλής ήταν ο κ. Τσίπρας. Ταυτόχρονα, βλέποντας την κινητικότητα που υπάρχει από την πλευρά του, στην κυβέρνηση φροντίζουν εγκαίρως να θέσουν το πλαίσιο της αντιπαράθεσης. «Στον μόνον που έχει λείψει ο κ. Τσίπρας είναι στους 17.000 με τις αλλαγές που είχαν κάνει, τους περίφημους νόμους που είχαν περάσει, την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα», είπε ο κ. Μαρινάκης σχολιάζοντας τη συνέντευξη στην εφημερίδα Le Monde, θυμίζοντας πως το 2023 «έχασε σε κάθε περιοχή της χώρας, σε κάθε ηλικιακή κατηγορία, σε κάθε επαγγελματική κατηγορία, εκτός από τους έγκλειστους των φυλακών».
Και με δεδομένη τη νέα παρέμβαση του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη στις 5 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα πριν την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στο Βελλίδειο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδειξε πως σύντομα θα υπάρξει συνέχεια αφού «αν θέλει ο κ. Τσίπρας να επιστρέψει, δικαίωμά του. Δημοκρατία έχουμε, αλλά σίγουρα όλα αυτά θα έρχονται και ξανάρχονται και δεν πρόκειται να τα ξεχάσει κανείς».
iefimerida.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Στρατός Λάζαρου:Απάντηση στην Συνεργασία Ευθύνης
26 Αυγούστου 2025 -
Φαρμακοποιός έδωσε σιρόπι σε μωρό που είχε λήξει πριν από 4 χρόνια
26 Αυγούστου 2025
ΣΧΟΛΙΑ