close search results icon

Με τι νέο αποφάσισε να ασχοληθεί ο γνωστός Σκυδραίος συγγραφέας Αντώνης Τουμανίδης;

Με τι νέο αποφάσισε να ασχοληθεί ο γνωστός Σκυδραίος συγγραφέας Αντώνης Τουμανίδης;

Ο γνωστός σε όλους μας Σκυδραίος συγγραφέας, Αντώνης Τουμανίδης επιχειρεί να υπηρετήσει αυτό που τόσο πολύ αγαπάει, τον πολιτισμό, μέσα από ένα διαφορετικό πόστο, απ' αυτό της Ευρωβουλής. Επειδή, βεβαίως, όπως καταλαβαίνετε όλοι, η νέα του απόφαση περνάει μέσα από διαδικασίες, καταρχάς του κόμματος κι εν συνεχεία μιας περιόδου που πρέπει να εξηγήσει στον κόσμο το "πως" και "γιατί", ο Αντώνης Τουμανίδης σημείωσε στο pellanews.gr τις αρχικές του σκέψεις. 

Ρωτήθηκε λοιπόν ποια είναι τα εφόδια που χρειάζεται κάποιος, θεωρητικά, για να ασχοληθεί με την πολιτική σήμερα και απάντησε: "Έχουμε και λέμε: 1. Να προέρχεται από «τζάκι» ή πολιτική οικογένεια, 2. Να έχει διασυνδέσεις με δημοσιογράφους και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, 3. Να διαθέτει προσαρμοστικότητα σε βαθμό άκρατης συγκαταβατικότητας, 4. Να μην έχει το θάρρος της γνώμης του".

Κι εσύ Αντώνη τι διαθέτεις από τα παραπάνω;

"Διαπιστώνω πως δεν έχω τίποτα από όλα αυτά: 1. Δεν προέρχομαι από «τζάκι» (τζάκι δεν είχα άλλωστε ποτέ στο σπίτι μου) ή πολιτική οικογένεια (αλλά από δύο σκληρά εργαζόμενους γονείς), 2. Δεν έχω διασυνδέσεις [εκτός αν εννοούμε τις (δια)συνδέσεις των παρόχων διαδικτύου], 3. Είμαι αμφισβητίας των πάντων και 4. Έχω και θα έχω πάντα το θάρρος της γνώμης μου (και ας σημαίνει αυτό πως, ενίοτε, θα δυσαρεστήσω αγαπητά μου πρόσωπα)".

Τι έχεις λοιπόν;

"Γνώσεις, εργασιακή εμπειρία και φωνή! Φωνή δυνατή! Όχι για μένα, αλλά για τις γενιές που έρχονται. Και όπως έχω πει επανειλημμένα, είμαι πολύ μεγάλος πια για να σιωπώ! Και η όποια παρακαταθήκη μου δεν θα είναι ούτε τα βιβλία ούτε οι ταινίες αλλά το γεγονός πως μίλησα και μάλιστα δυνατά"!

Ο Αντώνης Τουμανίδης θέλησε να ευχαριστήσει: "Ευχαριστώ, ειλικρινά, τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη για την εμπιστοσύνη προκειμένου να συμμετέχω στην, ρηξικέλευθα, πρωτόγνωρη διαδικασία των προκριματικών εκλογών για το ευρωψηφοδέλτιο. Ευχαριστώ, από καρδιάς, για την αγάπη και τα δεκάδες μηνύματα υποστήριξης! Θέλω να είμαι ειλικρινής, δεν προτίθεμαι να μπω σε καμία διαδικασία κανιβαλιστικού ανταγωνισμού. Δεν με αφορά. Είμαι εδώ για να υπηρετήσω τον πολιτισμό, κάτι που κάνω αδιάκοπα μέχρι σήμερα, με όποιον τρόπο μου παρέχεται – και αυτή θα είναι η παρακαταθήκη μου"!

antonis-toumanidis-skudra.jpg

Να θυμίσουμε

Ο Αντώνης Τουμανίδης γεννήθηκε στη Σκύδρα το 1979. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στα Ιωάννινα και πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μπορντό όπου ειδικεύτηκε στη θρησκευτική γλυπτική. Στη Γαλλία πραγματοποίησε επιπλέον σπουδές στην Τεχνοκριτική, στον Κινηματογράφο και στη Θρησκειολογία. Μιλάει 4 γλώσσες. Είναι συγγραφέας (τα βιβλία του «Εφιάλτες & Παραμύθια», «Secta» & «Η Αληθινή ιστορία του Πινόκιο» κυκλοφορούν στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Anubis), βραβευμένος σεναριογράφος, παραγωγός, μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Αμερικής και μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ