Με την ευλογία του Μητροπολίτη Ιωήλ ο Μαργαρίτης Σχοινάς – Δίπλα στην Πέλλα και τους αγρότες της
Ιδιαίτερη συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον Ποιμενάρχη της περιοχής – Μια επίσκεψη στην Πέλλα με ουσία και συγκεκριμένες ειδήσεις για τον αγροτικό κόσμο
Την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ έλαβε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μαργαρίτης Σχοινάς, στο πλαίσιο της σημερινής παρουσίας του στην Πέλλα.
Η συνάντηση είχε ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς ο κ. Ιωήλ αποτελεί μια προσωπικότητα με ισχυρούς δεσμούς με την τοπική κοινωνία, ενώ η επικοινωνία της Εκκλησίας με την Πολιτεία αποκτά ξεχωριστή σημασία όταν στο επίκεντρο βρίσκονται οι άνθρωποι και οι ανάγκες του τόπου.
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς βρίσκεται στην Πέλλα σε μια περίοδο κατά την οποία ο αγροτικός κόσμος περιμένει λύσεις και συγκεκριμένες απαντήσεις. Και η παρουσία του αυτή δεν περιορίστηκε σε έναν εθιμοτυπικό χαρακτήρα.
Ο Υπουργός είχε επαφές με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς, με τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα να βρίσκονται στο επίκεντρο. Άλλωστε, η Πέλλα αποτελεί μία από τις ισχυρότερες αγροτικές περιοχές της χώρας, με μεγάλη παραγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η ανακοίνωση που έκανε ο Μαργαρίτης Σχοινάς κατά τη σημερινή σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, σύμφωνα με την οποία στις 30 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή για τα κεράσια, δίνοντας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα σε ένα ζήτημα που απασχολεί εκατοντάδες παραγωγούς και οικογένειες της περιοχής.
Πρόκειται για μια εξέλιξη που δείχνει στην πράξη το ενδιαφέρον για έναν νομό στον οποίο η αγροτική παραγωγή δεν είναι απλώς ένας οικονομικός κλάδος, αλλά η ίδια η ζωή χιλιάδων οικογενειών.
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, με τη μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία που διαθέτει και πλέον από τη θέση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καλείται να βρίσκεται δίπλα στον Έλληνα παραγωγό και να δίνει λύσεις εκεί όπου υπάρχουν πραγματικές ανάγκες.
Από την ευλογία του Μητροπολίτη Ιωήλ μέχρι τις συσκέψεις με τους ανθρώπους της παραγωγής, το μήνυμα της σημερινής παρουσίας του Μαργαρίτη Σχοινά ήταν σαφές: η Πέλλα και ο αγροτικός της κόσμος βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του Υπουργείου.
Και για έναν κατεξοχήν αγροτικό νομό, αυτό που μετρά περισσότερο είναι η παρουσία να συνοδεύεται από αποτελέσματα. Η ανακοίνωση για την πληρωμή των κερασιών στις 30 Σεπτεμβρίου αποτελεί ένα τέτοιο χειροπιαστό μήνυμα για τους παραγωγούς της Πέλλας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Κυβέλη Μάρδα: Με «άρωμα» ΠΑΟΚ και Γιαννιτσών δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα
02 Σεπτεμβρίου 2026 -
Πανηγυρικός Εσπερινός στο Παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου στην Περικλεία
02 Σεπτεμβρίου 2026
ΣΧΟΛΙΑ