close search results icon

Με την ευλογία του Μητροπολίτη Ιωήλ οι Πολύτεκνοι της Πέλλας

Με την ευλογία του Μητροπολίτη Ιωήλ οι Πολύτεκνοι της Πέλλας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι ετήσιες εκδηλώσεις των Συλλόγων Πολυτέκνων Εδέσσης και Γιαννιτσών, οι οποίες συνδιοργανώθηκαν με την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας και την αρωγή της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους.

Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Μαΐου 2023, στις 7.00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης στην Έδεσσα. Την εκδήλωση ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.
Τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ εκπροσώπησε ο ιερομόναχος Τιμόθεος Βατοπαιδινός, ο οποίος μετέφερε τις πατρικές ευχές και την αγάπη του Γέροντος. Στην ομιλία του τόνισε ότι σε μια κρίσιμη εποχή για την Ελλάδα, η πολύτεκνη οικογένεια βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς οι πόροι λιγοστεύουν λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά οι οικογένειες και τα παιδιά τους πρέπει να προχωρούν, να μορφώνονται και να εξελίσσονται για να χτίσουν το μέλλον αυτής της χώρας. Αφουκραζόμενη αυτών των αναγκών η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου βρίσκεται εδώ και χρόνια στο πλευρό των πολυτέκνων οικογενειών προσφέροντας -πάντα με την συνεργασία των Μητροπόλεων και μετά από ευγενικές παρακλήσεις των Συλλόγων Πολυτέκνων- οικονομική στήριξη σε πολύτεκνες οικογένειες και χρηματικά βραβεία σε αριστούχους μαθητές και φοιτητές προερχόμενους από πολύτεκνες οικογένειες.
Στην εκδήλωση της Έδεσσας βραβεύτηκαν 2 υπερπολύτεκνες και 20 πολύτεκνες οικογένειες, 89 φοιτητές και 64 μαθητές.

ghiannitsa-eLisk.PNG




Την επομένη, Κυριακή 28 Μαΐου, στις 11.30 π.μ., πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Γιαννιτσών και περιχώρων στο Πνευματικό Κέντρο των Γιαννιτσών, το οποίο παραχώρησε ευγενώς ο Δήμος Πέλλας. Τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας εκπροσώπησε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Χαραλαμπίδης, Υπεύθυνος Τύπου της Ι. Μητροπόλεως, ενώ τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο Εφραίμ εκπροσώπησε ο ιερομόναχος Τιμόθεος. Βραβεύθηκαν 33 πολύτεκνες μητέρες και 270 αριστούχοι μαθητές και επιτυχόντες στα ΑΕΙ φοιτητές.
Την εκδήλωση πλαισίωσε με παραδοσιακά τραγούδια το μουσικό σύνολο του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών υπό την διεύθυνση του κ. Α. Στεφανίδη.

Τις δύο εκδηλώσεις χαιρέτησε εκ μέρους όλων των παρισταμένων εκπροσώπων Συλλόγων Πολυτέκνων της Βορείου Ελλάδος ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης «Οι Άγιοι Πάντες», κ. Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος.
Παρέστησαν επίσης κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ