close search results icon

Μεγάλη αλλαγή στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Και άνδρες στη καλλιτεχνική κολύμβηση

Δεν είναι υποχρεωτική, όμως θεωρείται δεδομένο ότι ανοίγει το δρόμο. 

Για πρώτη φορά στη ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων οι άνδρες θα μπορούν να αγωνιστούν στην καλλιτεχνική κολύμβηση, στο Παρίσι το 2024. Σύμφωνα με την ΔΟΕ, στο ομαδικό αγώνισμα, κάθε χώρα, που έχει προκριθεί, θα έχει τη δυνατότητα να δηλώσει ως και δύο άνδρες αθλητές, μεταξύ των συνολικά εννέα μελών της (8+1 αναπληρωματικός/ή).
Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή ανδρών δεν είναι υποχρεωτική, όμως θεωρείται δεδομένο ότι ανοίγει το δρόμο για να συμπεριληφθεί στο άμεσο μέλλον στο Ολυμπιακό πρόγραμμα το μικτό ντουέτο.

Οι άνδρες συμμετέχουν στην καλλιτεχνική κολύμβηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος από το 2015. Την πρώτη φορά που έγινε μικτό ντουέτο ήταν στο Καζάν, όπου κέρδισαν ο Μπιλ Μέι και η Κριστίνα Τζόουνς για τις ΗΠΑ.

«Η ένταξη των ανδρών στην ολυμπιακή καλλιτεχνική κολύμβηση θεωρούνταν κάποτε το ακατόρθωτο όνειρο», δήλωσε ο αθλητής Μπιλ Μέι. Στο φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη κέρδισε το ντουέτο Ιταλών, Τζόρτζιο Μινισίνι και Λουκρέτσια Ρουγκέρο. Σχολιάζοντας την απόφαση, ο Μισίνι ανέφερε: «Αυτή η ανακοίνωση αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της καλλιτεχνικής κολύμβησης».

πηγή: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ