close search results icon

Μελόνι για Μακρόν: Για κάποια θα συμφωνήσουμε, για άλλα θα τσακωθούμε

"Του είπα: "Αγαπητέ Εμανουέλ, εσύ υπερασπίζεις τα συμφέροντα της Γαλλίας και εγώ της Ιταλίας".

Το στίγμα μιας μάλλον συγκρουσιακής σχέσης ανάμεσα στην ίδια και στον πρόεδρο της Γαλλίας περιέγραψε η ακροδεξιά, νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας, μιλώντας για την πρώτη συνάντηση που είχε μαζί του.

Σε δηλώσεις της στον γνωστό δημοσιογράφο της Rai, Μπρούνο Βέσπα, η Τζόρτζια Μελόνι, κλήθηκε να μιλήσει για τη συνάντηση που είχε με τον Εμανουέλ Μακρόν μια ημέρα μετά τις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου.

«Με τον Μακρόν, μιλήσαμε επί μια ώρα, σε τετ α τετ συνάντηση στο ξενοδοχείο Μέλια της Ρώμης. Και οι δύο θέλουμε να είμαστε σαφείς και συζητήσαμε πολύ ξεκάθαρα, για τα όσα μας ενώνουν και όσα μας χωρίζουν. Αναφέρθηκα στην πρόθεσή μας να υπερασπίσουμε το Made in Italy, εξέφρασα την αντίθεσή μου στην επιθετική, επιχειρηματική στρατηγική που σε κάποιες περιπτώσεις υιοθετήθηκε από την Γαλλία, διαπίστωσα ότι υπάρχει απόλυτη ταύτιση απόψεων σε ό,τι αφορά την διατροφική κυριαρχία, που ενδιαφέρει ιδιαίτερα και το Παρίσι», τόνισε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης. «Μιλήσαμε για την Λιβύη, τις υποδομές και το μεταναστευτικό», πρόσθεσε η Μελόνι και κατέληξε:

«Του είπα: "Αγαπητέ Εμανουέλ, εσύ υπερασπίζεις τα συμφέροντα της Γαλλίας και εγώ της Ιταλίας. Σε κάποια πράγματα θα συμφωνήσουμε, για κάποια άλλα θα τσακωθούμε. Η έντιμη και ξεκάθαρή μας προσέγγιση, όμως, μπορεί μόνον να ωφελήσει τις σχέσεις μας". Και διαπίστωσα ότι ήταν απόλυτα σύμφωνος στο να τηρήσουμε την συγκεκριμένη γραμμή».

Η απάντηση της Ιταλίδας πρωθυπουργού θα συμπεριληφθεί στο νέο βιβλίο του Μπρούνο Βέσπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ