close search results icon

ΜέΡΑ25: Η επενδυτική βαθμίδα είναι το μαστίγιο της νέας λιτότητας

Αυτά που δεν θα ακούσουμε από κυβέρνηση και ΜΜΕ είναι το πραγματικό κόστος της επενδυτικής βαθμίδας αλλά και το ποιοι ωφελούνται τελικά», τονίζει η ανακοίνωση.

«Νέος πακτωλός δημόσιου δανεικού χρήματος για τους ολιγάρχες, σκληρή λιτότητα για τους εργαζόμενους. Αυτό είναι η επενδυτική βαθμίδα» σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 με αφορμή την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας απ' τον οίκο Standard & Poor's.

«Κυβέρνηση και συστημικά media πανηγυρίζουν για την απόδοση επενδυτικής βαθμίδας από την Standard & Poor's στην ελληνική οικονομία, στην οποία το δημόσιο χρέος έχει ξεπεράσει τα €400 δισ και οι μόνες «επενδύσεις» αφορούν αγοραπωλησίες ακινήτων για golden visa και airbnb, δημιουργώντας φούσκα ακινήτων και στεγαστικό πρόβλημα!

Αυτά που δεν θα ακούσουμε από κυβέρνηση και ΜΜΕ είναι το πραγματικό κόστος της επενδυτικής βαθμίδας αλλά και το ποιοι ωφελούνται τελικά», τονίζει η ανακοίνωση.

Όπως σημειώνει το ΜέΡΑ25: «Το πραγματικό κόστος της επενδυτικής βαθμίδας για την κοινωνία είναι η απορρύθμιση, το ξεπούλημα, η ιδιωτικοποίηση, η απόσυρση του κράτους από τον συνταγματικό του ρόλο ως προστάτη της κοινωνίας. Είναι ο λόγος που η χώρα ρημάζει και αποσαθρώνεται από ουσιαστικές υποδομές - από αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα, μέχρι την Υγεία και την Παιδεία, ενώ ταυτόχρονα, "θριαμβεύει" στο ξεπούλημα υποδομών στο κεφάλαιο, σε βάρος της κοινωνίας, βλ. αυτοκινητόδρομους, τρένα, ηλεκτρικό ρεύμα, βουνοκορφές».

«Και ποιοι ωφελούνται τελικά από την επενδυτική βαθμίδα; Η απάντηση έχει δοθεί εδώ κι ένα χρόνο από τον Γιάνη Βαρουφάκη: το μαστίγιο της νέας λιτότητας είναι η επενδυτική βαθμίδα. Μόνο το μεγάλο κεφάλαιο, που θα επιδοτηθεί με νέο δημόσιο δανεισμό, βλ. εργολάβοι, διυληστηριάδες, ενεργειάρχες και τραπεζίτες θα ωφεληθούν» συμπληρώνει και καταλήγει:

«Για όλους εμάς τους υπόλοιπους, η επενδυτική βαθμίδα θα είναι ο μπαμπούλας για τη νέα λιτότητα της νέας δημοσιονομικής προσαρμογής που έρχεται το 2024. Δεν μπορεί να υπάρξει κανένα όφελος για την κοινωνία με την ολιγαρχία επικεφαλής και τους τραπεζίτες μονοπώλιο».

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ