close search results icon

Μεσολόγγι: Πώς κατέληξε στη φυλακή ο 50χρονος κρεοπώλης - Παραμένει εξαφανισμένος ο Μπάμπης

Μεσολόγγι: Πώς κατέληξε στη φυλακή ο 50χρονος κρεοπώλης - Παραμένει εξαφανισμένος ο Μπάμπης

Αντιφάσεις στις καταθέσεις του 50χρονου κρεοπώλη, οπτικό υλικό με το δρομολόγιο που ακολούθησε το βράδυ που χάθηκαν τα ίχνη του Μπάμπη Κούτσικου και μαρτυρίες ατόμων που ήρθαν σε επαφή μαζί του τα τελευταία 24ωρα οδήγησαν στη σύλληψη του μέχρι χθες βασικού υπόπτου για τη μυστηριώδη εξαφάνιση. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί τη Δευτέρα στον ανακριτή.

Η μητέρα

«Πού είναι το παιδί μου, ρε; Ακου εμένα, τη μάνα. Πού άφησες το παιδί μου; Μίλα, ρε, αν έχεις λίγο ψυχή μέσα σου», φώναζε η μητέρα του αγνοουμένου έξω από το Αστυνομικό Τμήμα του Μεσολογγίου, όπου κρατείται ο κρεοπώλης. Ο 50χρονος κλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης για συμπληρωματική κατάθεση και το πρωί συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, οι οποίοι διαπίστωσαν για ακόμα μια φορά αντιφάσεις στα λεγόμενά του. Οπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, από την πρώτη στιγμή, ο βασικός ύποπτος αδυνατούσε να περιγράψει με ξεκάθαρο τρόπο τις κινήσεις του το βράδυ της εξαφάνισης. Το βιντεοληπτικό υλικό που είχε συγκεντρωθεί από τους αστυνομικούς έδειχνε διαφορετική διαδρομή από αυτή που είχε ισχυριστεί ότι ακολούθησε ο 50χρονος, ενώ υπήρχαν σημαντικές χρονικές αποκλίσεις από τη στιγμή που αποτυπώνεται να μπαίνει στο αυτοκίνητό του ο 31 ετών αγνοούμενος έως την επιστροφή του στο σπίτι του.

Τις προηγούμενες ημέρες, οι Αρχές είχαν λάβει καταθέσεις από άτομα που συνομίλησαν με τον κρεοπώλη μετά την εξαφάνιση, τα οποία φέρεται να ισχυρίστηκαν πως ο 50χρονος παρουσιαζόταν ενοχικός, αναφέροντας παράλληλα ότι οι αστυνομικοί «δεν θα βρουν ποτέ τον Μπάμπη». Ανάμεσα στις μαρτυρίες ήταν και αυτή ενός άνδρα που βρέθηκε για μερικές ώρες στα κρατητήρια μαζί με τον 50χρονο, στο Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στους αστυνομικούς, ο κρεοπώλης τον ρώτησε πώς είναι η ζωή στον Κορυδαλλό, ενώ ψέλλιζε στον ύπνο του λόγια για την εξαφάνιση του Μπάμπη Κούτσικου. Αυτές οι καταθέσεις, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που προέκυψαν από το οπτικό υλικό και την αδυναμία του 50χρονου να δώσει απαντήσεις στη νέα πολύωρη κατάθεσή του, οδήγησαν στη σύλληψή του το πρωί της Πέμπτης.

ΥΠΟΨΙΕΣ

«Μπορεί να υπάρχουν κι άλλα άτομα», έλεγε η αδελφή του αγνοουμένου, εκφράζοντας την πεποίθησή της ότι υπήρχε πρόσωπο που βοήθησε τον κατηγορούμενο. «Ενα σώμα νεκρό ζυγίζει πολύ περισσότερο. Δεν μπορείς μόνος σου να το σηκώσεις», ανέφερε και πρόσθεσε: «Το κύριο θέμα που μας απασχολεί είναι να δούμε πού είναι ο Μπάμπης. Το να πάει στη φυλακή εμάς δεν μας λέει τίποτα αν δεν βρεθεί ο Μπάμπης».

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ

Ο 50χρονος κρεοπώλης οδηγήθηκε στις δύο το μεσημέρι της Πέμπτης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών του Μεσολογγίου. Εκεί παρέμεινε περίπου μία ώρα και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Δύο εβδομάδες μετά την εξαφάνιση, οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό του Μπάμπη Κούτσικου συνεχίζονται σε βαλτώδη περιοχή κοντά στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, με τις ελπίδες όμως να βρεθεί ζωντανός ο 31 ετών αγνοούμενος να έχουν σχεδόν εξανεμισθεί.

eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ