close search results icon

Μετά από δικαστές, διαιτητές, δημοσιογράφους και νοσοκομεία, τώρα φταίει… ΜΟΝΟ ο Μαρτίνεθ!

Μέχρι κι ο κόσμος του Ολυμπιακού έπαψε να «μασά» το κουτόχορτο που του σερβίρει η προπαγάνδα.

Έτοιμος να απομακρυνθεί ο προπονητής του Ολυμπιακού ο οποίος τελικά δεν εντοπίζει τον… πόλεμο που δέχεται ως αποκλειστική αιτία των αγωνιστικών του προβλημάτων.

Τη μία φταίνε οι δικαστές. Την άλλη δημοσιογράφοι. Γιατροί. Νοσοκομεία που ιδρύθηκαν για να ζημιώσουν τον Ολυμπιακό μια μέρα. Δε συζητάμε για την ΕΠΟ και τους ανθρώπους της, τους διαιτητές Έλληνες και ξένους. Οι πάντες στην υπηρεσία του δόλιου σχεδίου που καταρτίστηκε σε κάποια σκοτεινά υπόγεια, για να μην επιτρέψουν στην αρμάδα του λιμανιού να σαρώσει τα πάντα στο διάβα της.

Ώσπου ξαφνικά έρχεται και το αγωνιστικό στην κουβέντα. Η μεγάλη ικανότητα για νίκες εντός έδρας απέναντι σε μικρομεσαίες ομάδες της Ελλάδας. Άντε κι εκτός έδρας απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους. Μόλις προκύψει σοβαρό εμπόδιο, ζόρι. Απώλεια. Αγωνιστικό ρεζιλίκι. Τέσσερα ο ΠΑΟΚ τη στιγμή που γίνονταν αναρτήσεις για… συσπειρωμένη ομάδα που είναι μια γροθιά διοίκηση, κόσμος, παίκτες, προπονητές. Μετά πέντε στη Γερμανία. Πώς μαζεύεται; Η Εφέσεων; Η δικαστικός της Super League; Μάλλον το Υγεία; Δε σώνεται με τίποτα…

Μέχρι κι ο κόσμος του Ολυμπιακού έπαψε να «μασά» το κουτόχορτο που του σερβίρει η προπαγάνδα. Παρουσιάζοντας τα προβλήματα ως προτερήματα και… μαγκιά. Το αγωνιστικό φιάσκο ως απόδειξη πολέμου από εξωτερικούς εχθρούς που δε σταματούν να ενεργούν για να κάνουν ζημιά στο λιμάνι.

«Άμα δεν μπορείτε να πα να….», φώναζε ο κόσμος του Ολυμπιακού στη Γερμανία. Στους παίκτες που αποσβολωμένοι κοιτούσαν. Ο Μαρτίνεθ ανέλαβε την ευθύνη της ήττας στις δηλώσεις του. Εντάξει, βρέθηκαν τα εξιλαστήρια θύματα. Φταίνε, δε γίνεται να πηγαίνουν από τεσσάρα σε πεντάρα και να μη φταίνε. Αλλά καταλήγουμε πάλι στις γνωστές απορίες:

Μόνοι τους ήρθαν; Ποιος τους έφερε; Ποιος τους κρατά διαρκώς αποπροσανατολισμένους, θέλοντας να πείσει τους πάντες πως ο Ολυμπιακός είναι κάτι ανάμεσα σε μικτή κόσμου με μικρή γαλαξία; Ποιος βρίσκει δικαιολογίες για κάθε ήττα, χωρίς ποτέ να αναγνωρίζει τα δικά του λάθη και δείχνοντας με το δάχτυλο τους πάντες; Προκειμένου να μη στραφεί ποτέ η ευθύνη προς τον ίδιο.

Ο Ολυμπιακός βρήκε τον… φταίχτη, θα διώξει τον Μαρτίνεθ. Ιανουάριος έρχεται, ευκαιρία να φύγουν και κάποιοι παίκτες. Η μέρα της μαρμότας στο λιμάνι. Απαγορευμένη λέξη η αυτοκριτική. Ειδικά τώρα που ο φόβος τα «άμα δεν μπορείτε να πα να……» μπορεί να στραφούν και πουθενά αλλού.

Δεκέμβρη μήνα, ο Κορδόν για προσωπικούς λόγους ουσιαστικά κάνει στην άκρη. Ο Μαρτίνεθ χαιρετά λόγω συλλογής γκολ από κάθε σοβαρό αντίπαλο. Οι παίκτες θα τεθούν προ των ευθυνών τους, με τίποτα ομιλίες πως δεν κάνουν ούτε για χαρτιά υγείας. Έχει ξαναγίνει.

Τι μένει; Η διοίκηση που δε φταίει σε τίποτα. Εκείνη που την πολεμούν οι πάντες και κάνει μόνο σωστά. Ας έχει αλλάξει 4-5 ποδοσφαιρικά πλάνα μέσα σε 1,5 χρόνο. Ας έχει αλλάξει το ίδιο διάστημα 2-3 ποδοσφαιρικά ρόστερ. Ας έχει μετατρέψει τους προπονητές σε… συμβασιούχους ορισμένου-σύντομου-χρόνου.

Οι πάντες αναλώσιμοι γιατί έτσι φαίνονται ως τα κατάλληλα εξιλαστήρια θύματα. Από στελέχη που είτε απομακρύνθηκαν είτε δεν άντεξαν, μέχρι ποδοσφαιριστές. Επιβιώνουν μόνο οι καλοί… χαϊδευτέςαυτιών και εκφραστές προπαγάνδας.

Ο Ολυμπιακός δε βιώνει πέτρινα χρόνια φυσικά, ούτε είναι στη χειρότερη ποδοσφαιρικά εποχή του. Είναι δεδομένο όμως, πως ζει τις πιο αντι-ποδοσφαιρικές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του. Αναζητώντας διαρκώς που θα ρίξει τις ευθύνες των αποτυχιών και των αστοχιών. Έχοντας μηδαμινή υπομονή για να στηρίξει ένα πλάνο, όσο κι αν δεν υπάρχουν πλέον ικανά στελέχη να το καταστρώσουν γιατί έφυγαν με την πρώτη ευκαιρία.

Υπήρξε για παράδειγμα και δεύτερη ελληνική ομάδα που έπαιξε στη Γερμανία. Νικώντας την Άιντραχτ στο σπίτι της και εξασφαλίζοντας απ’ την 5η αγωνιστική την πρωτιά στον όμιλο. Ο ΠΑΟΚ. Στο «χτίσιμό» του και ο Δικέφαλος είχε δυσκολίες. Η διαφορά είναι πως είχε και τη γνώση και την πυγμή των στελεχών και φυσικά της ιδιοκτησίας, να στηρίξει κάτι που ήξερε πως θα πετύχει. Γι’ αυτό κι αρχές Δεκέμβρη κοιτά κανείς που βρίσκεται ο Ολυμπιακός και που ο ΠΑΟΚ.

Ωραίο πράγμα το ποδόσφαιρο. Ειδικά όταν το σέβεσαι και δεν το αντιμετωπίζεις σαν τσιφλίκι σου. Σαν κάτι που δικαιωματικά σου ανήκει και πρέπει με το ζόρι να σε υπηρετεί. Ο τρόπος με τον οποίο κατακτούσε ο Ολυμπιακός επί σειρά ετών, έχοντας σε όλα την… ευκολία, ήταν μαθηματικά βέβαιο πως θα του γυρίσει μπούμερανγκ.

Τώρα φταίει ο Μαρτίνεθ. Πριν έφταιγε ο Μίτσελ. Πριν απ’ αυτόν οι προηγούμενοι. Εν αναμονή των επόμενων, γιατί δεδομένα θα υπάρξουν με τα μυαλά που κουβαλούν στο λιμάνι.

πηγή: sdna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ