close search results icon

Μετά τις απώλειες... οι Ρώσοι βάζουν όρια στις εκπτώσεις των τιμών πετρελαίου

Προχωρά σε μείωση της παραγωγής.

Μετά τις απώλειες... οι Ρώσοι βάζουν όρια στις εκπτώσεις των τιμών πετρελαίου

ΗΚρατική Δούμα της Ρωσίας παρουσίασε το Σάββατο (11/02) το βράδυ, ένα νομοσχέδιο που ορίζει εκπτώσεις για τις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Κάτω Βουλής.

Σύμφωνα με το Reuters, το σχέδιο νόμου προβλέπει ότι η έκπτωση στο πετρέλαιο Brent με ημερομηνία θα περιοριστεί στα 34 δολάρια το βαρέλι τον Απρίλιο, θα μειωθεί στα 31 δολάρια τον Μάιο, στα 28 δολάρια τον Ιούνιο και στα 25 δολάρια τον Ιούλιο.

Πλαφόν στις εκπτώσεις των εξαγωγών πετρελαίου

Η κυβέρνηση έχει συζητήσει πώς να υπολογίσει τη φορολογητέα τιμή του πετρελαίου της Ρωσίας μετά την απαγόρευση των εισαγωγών από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την επακόλουθη έλλειψη ενός αξιόπιστου μηχανισμού καθορισμού των τιμών.

Η Ρωσία χρησιμοποιεί επί του παρόντος εκτιμήσεις τιμών των Ουραλίων στα λιμάνια του Ρότερνταμ και της Augusta της Ευρώπης, που παρέχονται από την υπηρεσία αναφοράς τιμών εμπορευμάτων Argus, για να καθορίσει τον φόρο εξόρυξης ορυκτών, τον πρόσθετο φόρο εισοδήματος, τον εξαγωγικό δασμό πετρελαίου και την αντιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο.

Σχεδιάζει τον καθορισμό τιμής αργού πετρελαίου

Την Παρασκευή, το Reuters ανέφερε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να καθορίσει την τιμή του αργού πετρελαίου των Ουραλίων στα 20 δολάρια ανά βαρέλι κάτω από την ημερομηνία του Brent για φορολογικούς σκοπούς, μετά την πτώση των κρατικών εσόδων από το πετρέλαιο τον Ιανουάριο.

Η Μόσχα βασίζεται στα έσοδα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο για να χρηματοδοτήσει τον προϋπολογισμό της, αλλά αναγκάστηκε να αρχίσει να πουλά συναλλαγματικά αποθέματα για να καλύψει ένα έλλειμμα που έφτασε τα 1,76 τρισεκατομμύρια ρούβλια (24,8 δισεκατομμύρια δολάρια) τον Ιανουάριο για να καλύψει το κόστος της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Προχωρά σε μείωση της παραγωγής πετρελαίου

Οι διαφορές του αργού πετρελαίου των Ουραλίων με την ημερομηνία Brent υποχώρησαν στα μείον 30 δολάρια το βαρέλι τον Δεκέμβριο από μείον 24 δολάρια τον Νοέμβριο, παραμένοντας πολύ κάτω από τις μονοψήφιες εκπτώσεις που παρατηρήθηκαν πριν από το 2022.

Η Ρωσία δήλωσε την Παρασκευή ότι θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως, ή περίπου 5% της παραγωγής, τον Μάρτιο, μετά την επιβολή ανώτατων ορίων τιμών από τη Δύση στο ρωσικό πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου.

πηγή: tanea.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ