close search results icon

Μετρό Θεσσαλονίκης: Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό...

Καταγγελία που δείχνει αδικία...

Χωρίς μισθό τους δύο τελευταίους μήνες, αλλά και χωρίς δώρο Χριστουγέννων, άφησε ιδιωτική εταιρία υπηρεσιών φύλαξης περίπου 80 εργαζόμενούς της που απασχολούνται στο έργο του μετρό Θεσσαλονίκης.

Οι φύλακες του μετρό είναι απλήρωτοι για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, ενώ δεν πήραν μέχρι στιγμής ούτε και το Δώρο των Χριστουγέννων.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι μιλώντας στο TheOpinion, η εταιρία security σταμάτησε τη συνεργασία της με την εταιρία “Άκτωρ” και οι υπηρεσίες φύλαξης του μετρό ανατέθηκαν σε άλλη επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ασφαλείας. Ωστόσο, αμέσως μετά την εξέλιξη αυτή, η εταιρία στάματησε να τους πληρώνει.

Οι περισσότεροι από 80 απλήρωτοι φύλακες προσέφυγαν και στην Επιθεώρηση Εργασίας, για όλα τα προβλεπόμενα, ενώ ορισμένοι θα προσφύγουν και στα δικαστήρια διεκδικώντας τα δεδουλευμένα και όσα δικαιούνται.

Η Αττικό Μετρό

Ενήμερος για το θέμα είναι και ο πρόεδρος της “Αττικό Μετρό”, Νίκος Ταχιάος. “Είμαστε ενήμεροι για το θέμα, αλλά η “Αττικό Μετρό” δεν έχει καμία σχέση. Η εταιρία φύλαξης συνεργάζεται με τον ανάδοχο του έργου, την κοινοπραξία που έχει αναλάβει την κατασκευή του και όχι με την Αττικό Μετρό”, τόνισε ο κ. Ταχιάος, μιλώντας στο TheOpinion.

Το Εργατικό Κέντρο

Σχετική ενημέρωση είχε σήμερα και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Χάρης Κυπριανίδης. Όπως είπε στο TheOpinion, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε, “η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι η εταιρία “Άκτωρ” δεν έχει καταβάλει οφειλόμενο ποσό στην εταιρία φύλαξης. Σήμερα αναμένεται να δοθεί στην εταιρία το ποσό των 100.000 ευρώ που προφανώς δεν καλύπτει τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους, αναμένεται όμως να γίνει μία ακόμη καταβολή αύριο, προκειμένου να καταβληθούν τελικά στους φύλακες τα οφειλόμενα ποσά”.

“Σε κάθε περίπτωση”, προσθέτει ο κ. Κυπριανίδης, “οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να γίνονται “μπαλάκι” μεταξύ εταιριών. Οι φύλακες έχουν συμβάσεις με συγκεκριμένη εταιρία, η οποία και οφείλει να είναι εντάξει στις καταβολές της, ανεξαρτήτως των δοσοληψιών της με άλλες επιχειρήσεις. Παρακολουθούμε το θέμα και θα πιέσουμε ώστε κανείς να μη μείνει απλήρωτος”, προσθέτει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θ εσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ