Μην καταστρέφεις το αριστούργημα: Το υλικό που αν βάζεις στο μπέργκερ σου δείχνει ότι δεν ξέρεις να τρως
Όλα έχουν ένα όριο.
Αποφάσισες καλέ μου (ή καλή μου) να φας ένα μπέργκερ. Και μπράβο σου! Ποιος ο λόγος να μπλέξεις αυτήν την απόλαυση (που εδώ που τα λέμε, δεν είναι και για κάθε μέρα) με… νεοτερισμούς και γελοιότητες σχετικά με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις.
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι εάν έχεις μπει στον κόπο να κάψεις (και να χάσεις) πολύτιμες θερμίδες διαβάζοντας ανάλογα «άρθρα» (ίσως να βάζαμε μερικά εισαγωγικά ακόμα εδώ κύριε αρχισυντάκτη μου;), έχεις μια εντελώς διαστρεβλωμένη εικόνα και εντύπωση για τα πράγματα.
Άλλωστε η τάση τα τελευταία χρόνια είναι αυτή που θέλει κάθε λογής «ειδικούς» να παίρνουν θέση, λες και είναι οι 29 κατασκευαστές πλυντηρίων ρούχων γνωστής διαφημιστικής καμπάνιας εξίσου γνωστού απορρυπαντικού. Του οποίου φυσικά και θα είχαμε αναφέρει το όνομα και θα σας το προτείναμε (όχι για να το βάλετε ως έξτρα υλικό στο μπέργκερ προφανώς), εάν επρόκειτο για πληρωμένη καταχώρηση.
Βέβαια, στην περίπτωση που τα είχε σκάσει πραγματικά χοντρά στο menshouse.gr, υπήρχε πιθανότητα να το κάναμε κι αυτό. ΟΛΑ σε αυτόν τον πλανήτη έχουν την τιμή τους κι εμείς ένας ταπεινός ιστότοπος δεν αποτελούμε έτσι κι αλλιώς εξαίρεση στον κανόνα που πρώτος έθεσε ο Ιούδας πριν από 1991 χρόνια. Για τους τύπους και μόνο, ας σημειωθεί ότι ζητάμε πάνω από 30 αργύρια και προχωράμε στο θέμα μας.
Το μπέργκερ!
Ορισμένοι, λοιπόν, γιατροί, διατροφολόγοι, διαιτολόγοι και άλλοι τέτοιοι (ας πούμε «επιστήμονες») μας βομβαρδίζουν καθημερινά με τρομολαγνικές τοποθετήσεις οι οποίες καταφέρονται κατά κύριο λόγο κατά όσων αγαπάμε σε αυτό το προϊόν.
Μιλούν, δηλαδή, για τους κινδύνους που κρύβουν για τις αρτηρίες μας το επιπλέον λίπος στο κρέας για το μπιφτέκι, επιμένοντας ότι πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο άπαχο…
Λένε, επίσης, ότι καλό είναι να αποφεύγουμε επιπλέον υλικά, όπως για παράδειγμα τα λιωμένα τυριά ή ακόμη και την τίμια κέτσαπ, επισημαίνοντας ότι προσθέτουν παραπάνω θερμίδες.
Η απάντησή μας είναι εξής και θα διατυπωθεί με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο σεβασμό στις ειδικότητές τους: Βρε, δεν πάτε στον όξω από ‘δω κι εσείς και τα πτυχία σας;
Αν, λέμε αν, θέλαμε να φάμε κάτι υγιεινό δεν θα είχαμε το θράσος να σκάσουμε μύτη σε μπεργκεράδικο, ρε αλήτες. Θα απολαμβάναμεΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ, τι λέω, την κινόα μας, θα βγάζαμε γούστα με ριζογκοφρέτες, πίτουρα βρώμης και άλλα τέτοια σιχαμένα και θα τελείωνε η υπόθεση. Για να στεκόμαστε στην ουρά δίχως καν την ανάγκη να κρύψουμε το σαλάκι που ήδη τρέχει στο σαγόνι μας, πάει να πει ότι δεν μας απασχολεί το θέμα της παχυσαρκίας και των θερμίδων.
Αλλά ακόμα κι έτσι, γιατί δεν αναφέρεστε σε όλους τους υπόπτους και αφήνετε έξω από κάθε συζήτηση το μαρούλι; Δεν κατάλαβα δηλαδή, δεν σας απασχολεί λοιπόν αυτή η πράσινη «θερμιδική βόμβα»; 5 (ολογράφως πέντε) ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ υπολογίζεται ότι έχει η ποσότητα μαρουλιού που πάνε και βάζουνε ανάμεσα σε μπιφτέκι, τυρί, μαγιονέζα, κέτσαπ και τα λοιπά (ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ) υλικά για ένα απολαυστικό μπέργκερ.
Αυτές είναι πραγματικά αχρείαστες 5 θερμίδες τις οποίες μπορούμε να αποφύγουμε απλά τοποθετώντας το μαρούλι εκεί που είναι η θέση του: Στα σκουπίδια…
Ωστόσο, για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά, όντως το… ταπεινό μαρούλι είναι το υλικό που οι γνώστες συνιστούν να αποφεύγουμε, ακόμη και σε ένα μπέργκερ. Ο λόγος προφανώς και δεν είναι οι θερμίδες, αλλά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα προϊόν που συνήθως δεν τυγχάνει και της καλύτερης μεταχείρισης μέσα σε μια κουζίνα.
Όπως λένε, συχνά μένει ώρες εκτός ψυγείου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, χωρίς στη συνέχεια να υποστεί οποιαδήποτε θερμική επεξεργασία που θα σκότωνε πιθανούς ανεπιθύμητους μικροβιακούς επισκέπτες. Επιπλέον, δεν είναι και λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι συχνά δεν πλένεται με την δέουσα προσοχή, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις κάποιοι δεν το πλένουν καν για να γλιτώσουν χρόνο…
πηγή: menhouse.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Τέλος εποχής για τον Γιάννη Μεντατζόγλου
12 Νοεμβρίου 2024 -
Σαρανταλείτουργο στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών
12 Νοεμβρίου 2024
ΣΧΟΛΙΑ