Μήνυμα Δημάρχου Παιονίας για τον εορτασμό της 113ης Επετείου Απελευθέρωσης της Παιονίας

Σήμερα, με σεβασμό και εθνική υπερηφάνεια, τιμούμε την 113η επέτειο της Απελευθέρωσης της Παιονίας. Μια ημέρα μνήμης, τιμής και εθνικής ανάτασης, που μας υπενθυμίζει τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του τόπου μας.
Στις 23 Οκτωβρίου 1912, οι δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού έδωσαν τέλος σε δύσκολες συνθήκες σκλαβιάς, φέρνοντας την Παιονία στον εθνικό κορμό. Η ιστορική αυτή στιγμή αποτελεί ορόσημο για τον τόπο μας.
Η ελευθερία δεν είναι δεδομένη. Κατακτήθηκε με αγώνες, αίμα και πίστη στις διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού.
Είναι χρέος όλων μας να διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη, να στεκόμαστε αντάξιοι των ηρώων μας και να μεταλαμπαδεύουμε στις επόμενες γενιές την ιστορική παρακαταθήκη μας.
Χρόνια πολλά Παιονία🇬🇷
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Επίσημο: Στις 22:00 το Φέγενορντ - Παναθηναϊκός
23 Οκτωβρίου 2025 -
Ευλογιά προβάτων: 5 νέα ύποπτα κρούσματα στην Πέλλα μέσα σε λίγες ημέρες
23 Οκτωβρίου 2025
ΣΧΟΛΙΑ