close search results icon

Μητροπολίτης Δράμας Δωρόθεος: Έρχομαι στη Δράμα με μια ανεκτίμητη Πνευματική κληρονομιά

Μητροπολίτης Δράμας Δωρόθεος: Έρχομαι στη Δράμα με μια ανεκτίμητη Πνευματική κληρονομιά

Η Δράμα έχει πλέον νέο Μητροπολίτη. Ο αρχιμανδρίτης κ. Δωρόθεος εκλέχθηκε παμψηφεί νέος Μητροπολίτης Δράμας και πλέον οι καμπάνες στην ιστορική και μαρτυρική Μητρόπολη της Δράμας ηχούν χαρμόσυνα. Ο νέος Μητροπολίτης Δράμας αναφέρθηκε στην πλούσια πνευματική κληρονομιά της Δράμας ενώ ευχαρίστησε τους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος οι οποίοι τον εξέλεξαν παμψηφεί. Ο ίδιος μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους Αγίους της Δράμας και ειδικά στον Άγιο Γεώργιο τον Καρσλιδη, ο οποίος έλαβε τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος.

Ο νέος Μητροπολίτης Δράμας είναι ένας δραστήριος ιερέας, ο οποίος έχει πλούσιο πνευματικό και κοινωνικό έργο στην Αξιούπολη του Δήμου Παιονίας. Όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Παιονίας έχουν να πουν έναν λόγο αγάπης για τον νέο Μητροπολίτη Δράμας αφού επί ημερών του έχει δομηθεί ο υπέρλαμπρος Ιερός Ναός Άξιον Εστί στην Αξιούπολη αλλά και ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος στο Πολύκαστρο. Ως συνεργάτης του Μητροπολίτη Γουμένισσης Δημητρίου ο π. Δωρόθεος διακρίνεται από χαρίσματα και αρετές που αναγνώρισε σύσσωμη η Ιεραρχία της Ελλάδος. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι ο π. Δωρόθεος έλαβε το σύνολο των ψήφων και είχε πανηγυρική εκλογή στη Μητρόπολη Δράμας. 

fb-img-1665251139045.jpg

Μάλιστα ο π Εμμανουήλ με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει 

Σήμερα Παρασκευή 07 Οκτωβρίου 2022

η Μητρόπολη Γουμενίσσης, ο Δήμος Παιονίας, η Αξιούπολη και ιδιαίτερα το Πολύκαστρο, ζούμε ιστορικές στιγμές.

Παραδίδουμε στο σώμα της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον νέο Μητροπολίτη Δράμας κ.κ Δωρόθεο.


Νιώθω απέραντη χαρά, τιμή και ευγνωμοσύνη, που υπηρετήσαμε μαζί τα τελευταία 10 χρόνια στο ναό Αγίας Τριάδας Πολυκάστρου. Στα δύσκολα,στα εύκολα,στις χαρές,στις λύπες...


Πήρα τόσα πολλά από την πατερική του πείρα.

Συνεφημέριος,συλειτουργός, πατέρας και αδελφός.

Άξιος!!!  Άξιος!!!   Άξιος!!!

Φώτο π Ιάκωβος Καλογερακης 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ