close search results icon

Μητροπολίτης Καλλίνικος.. το καύχημα της Έδεσσας

Μητροπολίτης Καλλίνικος.. το καύχημα της Έδεσσας

Ένας νέος ιεράρχης που εκλέχθηκε πρόσφατα (Οκτώβριο του 2021) Μητροπολίτης στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας είναι και ο Μητροπολίτης Καλλίνικος. 

Ο Μητροπολίτης Καλλίνικος γεννήθηκε στην Έδεσσα όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του ενώ στη συνέχεια σπούδασε Παιδαγωγική και την επιστήμη της Θεολογίας. Ο ίδιος από μικρή ηλικία εργάστηκε κοντά στον πατέρα του  ενώ το 1999 εκαρη Μοναχός δίπλα στον Πνευματικό του πατέρα Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο.

Ως ιερέας στην Ναύπακτο ο Μητροπολίτης Καλλίνικος έδειξε πλούσιο Πνευματικό έργο. Συγκεκριμένα διαβάζουμε στην σελίδα της Μητροπόλεως Καστορίας:

Ὑπόλοιπη ἐκκλησιαστική διακονία-δραστηριότητα


Διηκόνησε ὡς Κατηχητής, ὡς ὑπεύθυνος τῆς Κατασκηνώσεως ἀρρένων τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως (2001 καί ἐντεῦθεν) καί ὡς ὑπεύθυνος Νεότητος τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως (2002 καί ἐντεῦθεν).

received-1228609687847210.jpeg



Συνόδευσε τόν Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου σέ ἱεραποστολικά ταξίδια του στό Ἐξωτερικό (Κωνσταντινούπολη, Ρουμανία, Γεωργία, Ρωσία, Βουλγαρία, Ἀμερική, Κύπρο, Αὐστρία).


Συνόδευσε τόν Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου στήν Μεγάλη Σύνοδο τῆς Κρήτης (2016).


Συντονίζει τό Γραφεῖο Τύπου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ναυπάκτου (2013 καί ἐντεῦθεν).


Συντονίζει τήν λειτουργία τῆς ἱστοσελίδας καί τῆς σελίδας κοινωνικῆς δικτύωσης (facebook) τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ναυπάκτου.


Ἐπιμελεῖται τήν ἐκπομπή Ἀνθολόγιον Θεολογίας στόν Ρ/Σ τῆς Πειραϊκῆς Ἐκκλησίας (2017 καί ἐντεῦθεν).


Βοηθᾶ στήν ἔκδοση τῶν βιβλίων τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου κ. Ἱεροθέου.

received-6519342921479102.jpeg

Ο Μητροπολίτης Καλλίνικος από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της Μητροπόλεως Καστορίας έχει να επιδείξει πλούσιο ποιμαντικό και κοινωνικό έργο. Ο ίδιος βρίσκεται διαρκώς σε όλες τις ενορίες της Καστορίας και ως ακούραστος εργάτης του Ευαγγελίου κηρύττει τον λόγο του Θεού και διδάσκει το ποίμνιο του.

Ακόμη ο Μητροπολίτης Καστορίας Καλλίνικος έχει πλούσιο ποιμαντικο και φιλανθρωπικό έργο ενώ έχει αναβαθμίσει και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Μητροπόλεως του

Το διήμερο της εορτής του ο Μητροπολίτης Καστορίας Καλλίνικος βρέθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Έδεσσα για τους εορτασμούς του πνευματικού του παππού Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης, όπου και κήρυξε τον θείο λόγο κατά τον πλανητάριο Εσπερινό

Ο Μητροπολίτης Καλλίνικος αποτελεί το νέο καύχημα της Εκκλησίας αλλά και της ιδιαίτερης πατρίδας του της Έδεσσας. 

Ευχόμαστε στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη έτη πολλά και να ευαρεστεί τον Θεό και τους ανθρώπους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ